Harcsapaprikás fehér babbal
Hozzávalók 4 személyre
A paprikáshoz:
-80 dkg afrikai harcsafilé
-2 fej vöröshagyma
-1 gerezd fokhagyma
-3 tv paprika
-1 szem paradicsom
-30 dkg főtt fehérbab (konzerv)
-2 ek. olaj
-1 ek. fűszerpaprika
-2 ek. paprikakrém
A nokedlihez:
-40 dkg liszt
-2 tojás
-1 ek. olaj
A tálaláshoz:
-tejföl, frissen aprított snidling
Elkészítés:
A halat megmossuk, leszárítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. A zöldségféléket megtisztítjuk, összevágjuk. A babot leöblítjük, lecsepegtetjük.
Mélyebb serpenyőben az olajon megpirítjuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, a fokhagymát, 2-3 percig pirítjuk, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, a paprikakrémmel (vigyázat, sós lehet!), sóval, borssal ízesítjük és felöntjük 1-1,5 dl vízzel. 10 perc főzés után a pörkölthöz keverjük a babot, beletesszük a haldarabokat, és lefedve kb. 15 perc alatt készre főzzük.
A galuskához a tojásokat 5 dl vízzel és 2 kávéskanál sóval összekeverjük, hozzáadjuk fokozatosan a lisztet és egyneművé keverjük. Nokedliszaggatóval forró sós vízbe szaggatjuk, és miután újra felforrt, szűrőkanállal kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük, majd az olajjal összeforgatjuk. A hallal tálaljuk, ízlés szerint meglocsoljuk tejföllel és megszórjuk a snidlinggel.
Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva