Harcsapaprikás fehér babbal
2025-06-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A paprikáshoz:

-80 dkg afrikai harcsafilé

-2 fej vöröshagyma

-1 gerezd fokhagyma

-3 tv paprika

-1 szem paradicsom

-30 dkg főtt fehérbab (konzerv)

-2 ek. olaj

-1 ek. fűszerpaprika

-2 ek. paprikakrém

A nokedlihez:

-40 dkg liszt

-2 tojás

-1 ek. olaj

A tálaláshoz:

-tejföl, frissen aprított snidling

Elkészítés:

A halat megmossuk, leszárítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. A zöldségféléket megtisztítjuk, összevágjuk. A babot leöblítjük, lecsepegtetjük.

Mélyebb serpenyőben az olajon megpirítjuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, a fokhagymát, 2-3 percig pirítjuk, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, a paprikakrémmel (vigyázat, sós lehet!), sóval, borssal ízesítjük és felöntjük 1-1,5 dl vízzel. 10 perc főzés után a pörkölthöz keverjük a babot, beletesszük a haldarabokat, és lefedve kb. 15 perc alatt készre főzzük.

A galuskához a tojásokat 5 dl vízzel és 2 kávéskanál sóval összekeverjük, hozzáadjuk fokozatosan a lisztet és egyneművé keverjük. Nokedliszaggatóval forró sós vízbe szaggatjuk, és miután újra felforrt, szűrőkanállal kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük, majd az olajjal összeforgatjuk. A hallal tálaljuk, ízlés szerint meglocsoljuk tejföllel és megszórjuk a snidlinggel.

Munka: kb. 25 perc

Fogyasztható: kb. 50 perc múlva