5 dolog, amit semmiképp ne csinálj válás után
2024-07-08  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat A válást követő időszakban nem sokan tudják, hogyan viszonyuljanak az exükhöz. Emiatt sajnos sokan olyan hibákat követnek el, melyek nemcsak nevetségesek és megalázóak, de egyáltalán nem illenek elvált házastársakhoz.Lássuk, melyek ezek a hibák:

1. Évfordulói köszöntés

Még mindig megdobban a szíved az évfordulókon? Volt párodat is szeretnéd felhívni egy romantikus beszélgetés erejéig? Titokban azt reméled, hogy ő is éppen rád gondol? El kell fogadnod, hogy a kapcsolatotok véget ért, ezért házassági évforduló ide vagy oda, próbálj felülemelkedni a helyzeten.

2. E-mail-es kapcsolatfelvétel

A múltbeli emlékek felértékelése és a kíváncsiság, hogy tudjuk, mi zajlik a másik fejében, gyakran késztet bennünket arra, hogy ismét felvegyük exünkkel a kapcsolatot. Az e-mailekkel, kétértelmű telefonhívásokkal, célozgatásokkal, "Mi lenne, ha...?" kérdésekkel terhelt szituációkról azonban tudnod kell, hogy rengeteget árthatnak a válás után épülőfélben lévő lelketeknek.

3. Csábítás

Szeretnéd, ha tudná, nagy hibát követett el azzal, hogy elhagyott téged? Ha nem akarsz nevetséges helyzetbe kerülni, ne topogj be szexi ruhában és magas sarkúban a munkahelyére, de ne is fehérneműben nyiss ajtót, amikor a gyerekért jön.

4. Szex

Válás után sokak számára nagyon hiányzik a szex. Ez természetes, az viszont már egyáltalán nem, hogy a szexuális késztetéseiteket egymáson vezessétek le. Ha meg is fordul a fejedben, hogy átcsábítsd magadhoz éjszakára az exedet, ne tedd! Ami véget ért, azt érdemes lezártnak tekinteni.

5. Az új kedves fenyegetése

Ha megtudjuk, hogy exünk hamar, vagy legalábbis nálunk hamarabb lelt párra, gyakran féltékenyek, dühösek és szomorúak leszünk, ami szélsőséges viselkedésre sarkallhat bennünket. Azt azonban tudnod kell, hogy sem az új barátnőnek címzett fenyegető levél, sem a zaklatás nem tudja megoldani azt a problémát, ami miatt véget ért a házasságotok.

A válást követő gyászfolyamat hosszú ideig tarthat. Ez idő alatt próbáljuk meg lezárni a kapcsolatot, elfogadni, hogy a házasságunk nem működött, és hogy az egykori szerelmünk már nem része az életünknek.


Ez is érdekelhet! - 6 árulkodó jel, miként viselkedik egy férfi, akinek hiányzik egy nő