4 szabály, ami be kell tartanod, ha megtetszik egy „kocka”
2023-06-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Megismerkedtél egy remek emberrel, elsőre megvolt köztetek az szimpátia, de aztán néhány randi után kiderült, hogy ő egy kicsit más, mint a korábbi randipartnereid? Okos, kedves, ugyanakkor kicsit szégyenlős, furán vicces, imádja a sci fi-ket, a videójátékokat, vagy akár a képregényeket. Szóval egy kicsit „kocka”, a szó jó értelmében.

Az igazság az, hogy az ilyen típusú férfiak nagyszerű társak, de az általánosan elterjedt negatív előítéletek miatt sok nő legtöbbször csak átnéz rajtuk, és esélyt sem ad számukra. Óriási hibát követnek el ezzel.

Ha Neked eddig egyikükkel sem volt dolgod, akkor jó, ha az alábbi 4 szabályt betartva próbálkozol közelebb kerülni hozzájuk.

 

1. Értékeld őt!

Ha egy nő randizik egy ilyen személyiségű férfival, akkor hajlamos csak a negatív oldalra koncentrálni (mint például, hogy naponta hány órát lóg a számítógépen, nem figyel oda eléggé a megjelenésére, vagy, hogy a legkedvesebb témája már az első randin is a Csillagok háborúja legújabb filmje). Ehelyett viszont inkább azt kellene észrevennie, hogy milyen intelligens, hűséges, vagy kedves.

Mutasd meg neki, hogy Te nem az a fajta vagy, aki alábecsüli, vagy kineveti őt, hanem aki értékeli a jó tulajdonságait.

2. Sose kritizáld az ízlését!

Ne tartsd azért gyerekesnek, mert rajong a képregényekért, vagy mert mozis poszterek díszítik a lakását, hiszen mindenkinek más az ízlése. Azzal, hogy lenézed a hobbiját, csak azt üzened neki, hogy nem tartod elég jónak.


 

Ez is érdekelhet! - Hogyan alakíts ki boldog párkapcsolatot valakivel, aki pont az ellentéted?

 

3. Mutass érdeklődést valamely hobbija iránt!

Nyilván senki nem várja el, hogy mellette Te is a videójátékok függővé válj, de miért ne adhatnál egy esélyt annak, hogy kipróbáld valamely számára kedves elfoglaltságot. Kérdezd meg tőle, hogy miért is szereti annyira a sci-fiket, vagy melyik a kedvenc játéka, hallgasd meg az ő szempontjából is a dolgokat. Ezentúl figyelj oda az őt érdeklő hírekre is, majd számolj be róla, ha hallottál valami újdonságot. Ha Te megteszed ezt érte, akkor ő is megfogja ugyanezt tenni érted.

4. Találj közös kapcsolódási pontokat!

Talán eltérő az érdeklődési körötök, de attól biztosan találtok számtalan közös pontot, ami összeköthet titeket. Keressétek meg a kedvenc közös helyeiteket, nézzetek meg egy olyan filmet, amiért mindketten rajongtok, és persze szeressétek a másikat önmagáért, a saját különleges egyéniségéért.