Darált húsos torta
2023-06-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 6 személyre:

-20 dkg gomba

-1 fej vöröshagyma

-1 gerezd fokhagyma

-10 dkg paradicsom

-2 ek. olaj

-50 dkg darált pulykahús

-2 kk. morzsolt majoránna

-5 dkg vaj + a formához

-1 csomag rétestészta (4 lap)

-10 dkg cheddar sajt

-1 tojás

-1 csokor aprított petrezselyem

-1 ek. zsemlemorzsa

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk, összevágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk. Mélyebb serpenyőben az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a hagymát, a fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, megszórjuk a majoránnával, és morzsásra pirítjuk. Belekeverjük a gombát, a paradicsomot, még 3-4 percig pirítjuk, sóval, borssal ízesítjük. Hűlni hagyjuk.

A sajtot lereszeljük, a kétharmadát elkeverjük a tojással. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és a húshoz keverjük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy 18 cm-es kapcsos tortaformát. A vajat megolvasztjuk.

A réteslapokat egyesével megkenjük vajjal, és kissé elfordítva egymáson, kibéleljük velük a formát. Megszórjuk a zsemlemorzsával, beleöntjük a masszát, a túllógó tésztaszéleket a töltelékre hajtjuk, megkenjük a maradék vajjal, rászórjuk a maradék sajtot, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, utána szeleteljük. Tejfölt is kínálhatunk hozzá.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva