3 szabály, amit be kell tartanod, ha egy kollégáddal randizol
2019-03-19  /  Szerző:   /   Randi Szerelembe esni azon a helyen, ahol a legtöbb idődet töltöd, kétes kimenetelű lehet, és bizonyos esetekben egyenesen tilos. A nap nagy részében együtt vagytok, de legalábbis közel egymáshoz. Könnyedén megfigyelhetitek, hogy különféle helyzetekben, és más kollégákkal hogyan viselkedik a másik. Így lerövidül az ismerkedés, és a randizás folyamata, hiszen már szinte mindent tudtok egymásról. Ráadásul egy-egy közös munkahelyi program, vagy akár egy csapatépítő során túl gyorsan felpöröghetnek az események.

Különösen akkor ajánlatos inkább bele sem kezdeni, ha a randi partnered a főnököd, vagy épp ellenkezőleg, a közvetlen beosztottad, hiszen egy ilyen helyzetben annyi zavaró, és áthidalhatatlan akadállyal számolhatsz, ami lehetetlenné tesz egy valódi kapcsolatot. Ha mégis egymásba szerettek, akkor sajnos hamarosan el kell gondolkoznotok a munkahelyváltáson, de legalábbis egy cégen belüli áthelyezésen.

Másrészről azonban, ha nem áll fenn egy főnök-beosztott viszony, vagy egyéb megoldhatatlan problémák, és kölcsönös a vonzalom, akkor miért is ne adnátok egy lehetőséget egymásnak. Ebben az esetben az alábbi szabályokat érdemes szem előtt tartanod:

1. Tartsd meg a két lépés távolságot!

A munkahelyeden lehet, hogy ellenőrzik az emailjeidet, ezért fontos, hogy a titkos szerelmednek küldött leveleidben továbbra is hivatali stílust használj. Kerülnötök kell a fizikai érintkezést, és a flörtölést, különben nem csupán a kollégák rosszallását vonjátok magatokra, de ezeknek nincs is helye egy szakmai környezetben.

2. Ha a dolgok rossza fordulnak, az negatívan hat a karrieredre is!

Mielőtt fejest ugranál egy munkahelyi románcba, azt is gondold végig, hogy mi történik majd akkor, ha végül szétmentek. Mivel mindketten ugyanott dolgoztok, ezért hiába válnak el személyes útjaitok, attól még nap mint nap látni fogjátok egymást. És legyünk őszinték: elég nehéz úgy feldolgozni egy szakítást, és továbblépni, ha mindketten továbbra is ugyanott töltitek az egész napot. Ráadásul szinte borítékolható, hogy azonnal a munkahelyi pletykák középpontjába fogtok kerülni.

3. Ha mégis belevágsz, akkor avasd be a főnöködet is!

Nincs szükség titkolózásra egy munkahelyi viszony kapcsán. Az igazság ugyanis szinte mindig kiderül. Ráadásul több cégnél nagyon szigorúan szabályozzák az ilyen kapcsolatokat. Ha beavatod a felettesed, és a hr-es kollégát, akkor ezzel hivatalosan is kimutatod, hogy ismered a szabályokat, és az azok átlépésével járó következményeket is vállalod.

Ha egy munkatársadat szeretnéd randira hívni, akkor nagyon körültekintőnek kell lenned. Semmibe ne ugorj bele anélkül, hogy átgondolnád, milyen következményekkel is jár egy munkahelyi kapcsolat.