3 napos szabály – Te használod még?
2021-06-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Kértél valaha randizással kapcsolatos tanácsot a szüleidtől? Ha a válaszod „nem”, akkor nem is vagyunk meglepve. Nagyon valószínű, hogy a mai világ társkeresési szabályai már nem sokban hasonlítanak a szüleink fiatalkori életére.

Az anyukád valószínűleg sosem mert volna randevúra menni egy vadidegennel, akit az interneten ismert meg, az apukád pedig biztosan megdöbbent volna, ha egy nő teszi meg az első lépést felé.

Mivel a társkeresés világa néhány év alatt is nagyon sokat tud változni, ezért nehéz megmondani, hogy egy-egy bevett randiszabálynak van-e még bármiféle létjogosultsága.

Persze egy ideális világban eszünkbe sem jutna holmi ismerkedési játékokba fogni, inkább egyszerűen önmagunkat adnánk és megmondanánk egy kiszemelt jelöltnek, hogy tetszik nekünk. De ezt könnyebb mondani (és leírni), mint csinálni.

Ezért is születtek és születnek újabbnál újabb stratégiák, mint például a 3 napos szabály, amely azt javasolja, hogy az első randi után várj 3 napot, mielőtt felhívnád a partnered. A kiinduló koncepció emögött annyi, hogy így kevésbé tűnsz elkeseredettnek és tapadósnak, és természetesen elég időt hagy mindkettőtök számára, hogy átgondoljátok az érzéseiteket egymással kapcsolatban.

Egy kicsit olyan ez, mint játszani az elérhetetlent. De vajon van értelme?

A rövid válasz erre: nincs.

A randizás sebessége ugyanis teljesen megváltozott.

Az online társkeresők, applikációk, chat lehetőségek és a technológia minden idekapcsolódó vívmánya felgyorsított az ismerkedést.

Régen még örülhettél, ha egy héten egyszer láthattad a partnered. Manapság pár óra is elég leszervezni egy randevút, de még lehet, hogy így is sokat mondtunk.

Ezt is olvasd el! - Randiszabályok hölgyeknek – Te betartod őket?

A 3 napos várakozás ronthatja az esélyeidet?

Igen, egyértelműen. 3 nap után a randipartnered már valószínűleg komolytalannak fog tartani, aki szó nélkül eltűnt az életéből, ezért bizonyára keres mást magának. Sőt, talán már túl is van 1-2 másik találkozón is. A többiek pedig nem feltétlenül várnak 1 napot sem egy újabb randival, vagy legalábbis üzenetváltással, így Te miért tennéd?

Persze a mai világunkra az is jellemző, hogy rendkívül elfoglaltak vagyunk. Nemcsak dolgozunk, többet is, mint napi 8 óra, de emellett számtalan rendszeres programunk is van (edzések, szabadidős tevékenységek, felnőtt képzések, stb.). Ezért előfordulhat, hogy bár szimpatikusnak talált a randipartnered, mégsem tudtok újra találkozni, csak hetekkel később, a zsúfolt időbeosztása miatt. Ezért sincs értelme tetézni ezt még 3 nappal, mert az csak kitolja a következő randi időpontját.

Ráadásul a mai fiatalok többsége sosem hallott még erről a 3 napos szabályról. Manapság az az elvárható, hogy randi után azonnal, de legalábbis következő reggel már illik jelt adni magunkról, különben veszett az ügy. Sőt, az is gyakori, hogy már az első találkozón megbeszéli a pár a másodikat, akár már másnapra. Ezzel elkerülhetők a játszmák, és könnyű tiszta vizet önteni a pohárba a folytatást illetően.

Természetesen manapság sem kell azonnal odaadnod magad bárkinek. Egy kis titokzatosság sosem árt, de az az igazság, hogy a mai generációk nem szeretik, ha játszanak velük, türelmetlenek, és mindent most akarnak. Ha valaki nem elérhető, akkor egyszerűen csak továbbgörgetnek a keresőoldalakon.

A legjobb, amit tehetsz, ha a partnereddel közösen megbeszélitek a továbbiakat, és együtt eltervezitek a folytatást, illetve a befejezést, ha esetleg mégsem volt meg köztetek az a bizonyos szikra.