3 kérdés, amit fel kell tenned, ha egy frissen elvált emberrel randizol
2021-09-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Megismerkedtél egy vonzó, vicces és sármos pasival, akivel csak úgy repül minden közösen töltött perc? Egyetlen aprócska (vagy inkább óriási?) negatívum lebeg csak a levegőben, hogy épp csak megszáradt a tinta a válási papírjain? Vagy még el sem vált, csak külön élnek a feleségével? A társkeresés sokszor túlzottan is komplikált, egy válás pedig még inkább képes megbonyolítani a dolgokat. A siker (vagy a kudarc) mindig két emberen múlik, hogy miként kezelik ezt a helyzetet.

Mit kell mérlegelned és megkérdezned, ha egy frissen elvált emberrel randizol? A cikk folytatásából megtudhatod!

Mikor történt a válás?

Friss válásnak tekinthető, ha egy éven belül zajlott a folyamat. Aki ezt átéli, általában érzelmileg mélyponton van, kudarcként tekint az elmúlt időszakára, és talán a volt párját hibáztatja mindenért. Ilyen érzelmi állapotban senki nem nyitott valami újra, még akkor sem, ha ezt állítja magáról. Bármennyire is izgalmas számára egy friss szerelem, képtelen lesz igazi érzelmeket sugározni az új partnere felé.

Milyen gyakran beszélnek vagy találkoznak az exével?

Több oka is lehet annak, ha válás után is tartják a kapcsolatot, például a közös gyerekek, vagy éppen egy közös vállalkozás miatt. Nem árt megtudnod, hogy az ex mit gondol rólad, mint utódjáról. Ha keserű érzéseket táplál irányodba, akkor valószínűleg ő még nem zárta le magában a múltat, és ez negatívan hathat a párkapcsolatodra is. Például megtilthatja, hogy Te is együtt töltsd a hétvégét a közös gyerekeikkel és a partnereddel.

Az sem ritka, hogy egy pár, bár elvált, mégis együttél továbbra is, egyrészt, mert így a gyerekeiknek jobb, másrészt pedig anyagilag könnyebb számukra. Egy ilyen helyzetben persze az új pár felboríthat mindent. Nem árt rákérdezned, hogy miért választották ezt a megoldást, és végig kell gondolnod, hogy számodra elfogadható-e egyáltalán ez.

Ezt is olvasd el! - A válás utáni gyógyulás 5 fázisa

Tényleg készen áll egy új kapcsolatra?

Ha komoly kapcsolatot keresel, akkor egy ilyen kérdést nem hagyhatsz ki, egyszerűen muszáj feltenned neki. Nem szabad abba a hitbe ringatnod magad, hogy csak azért, mert épp egy hosszú kapcsolatot zárt le az életében, akkor Veled is hasonló elköteleződésre vágyik. Persze az ellenkezője is igaz lehet, hiszen csak azért, mert nemrég vált el, még nem jelenti azt, hogy pusztán búfelejtőnek kellenél neki. Mivel minden ember más, ezért nem létezik két egyforma kapcsolat sem. Van, aki képes gyorsan lezárni a múltat, másoknak ez évekbe telik. Éppen ezért senkit nem kényszeríthetsz arra, hogy felejtse el az exét és a válást csak azért, mert Te felbukkantál az életében.

Ilyenkor Neked kell tudnod, hogy Te mit akarsz, mennyi fér bele, és mi az, amit már nem tartasz elfogadhatónak.