24 ajándék magadnak advent 24 napjára
2021-12-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Ha ajándékozás kerül szóba, akkor sosem magunkra gondolunk először, hanem másokra, pedig saját magunkat is meglephetjük néha egy kis aprósággal. Idén ne csak a szeretteinknek, hanem magunknak is készítsünk egy adventi kalendáriumot, amibe csak olyan meglepetéseket tegyünk, amivel a saját kedvünkben járunk. Egy ilyen adventi kalendárium elkészítéséhez hoztunk 24 ajándéktippet, melyek közül biztosan találsz pár neked valót.

 

#1 – Vedd fel a kapcsolatot egy rég nem látott baráttal

Az utóbbi hónapok történései arra emlékeztették az embereket, hogy a társas kapcsolatok sokkal fontosabbak, mint az anyagi javak. Az első javaslatunk fókuszában épp ezért ez áll. Ha van egy olyan barátod, akivel ezer éve nem beszéltél, pedig már régóta tervezed, hogy felhívod, akkor ajándékozd meg magadat ezzel. Tedd félre a munkát, és beszélgessetek, nosztalgiázzatok egy jót.

#2 – Segíts a szomszédodnak vagy akár egy ismeretlennek

A karácsonyi időszakban rengeteg lehetőségünk van másokon segíteni. Válassz te is egy szervezetet, amit szívesen támogatnál, vagy egyszerűen csengess át a szomszédhoz, és kérdezd meg, hogy miben segíthetnél. Az is szuper taktika, ha nyitott szemmel jársz az utcán, és felajánlod a segítséged valakinek, akinek épp szüksége van rá. Ha csak átsegítesz valakit a zebrán, már azzal is szebbé teszed az illető napját – és ezzel együtt a sajátodat is.

#3 – Sétálj/kirándulj

Egy szép téli napon egyszerűen menj el egyedül sétálni a természetbe. Ne foglalkozz semmivel, hanem egyszerűen öltözz fel melegen, és kelj útra! Élvezd a táj szépségét, és kapcsolj ki! Biztosan fel fogsz töltődni.

#4 – Keress fel egy lovardát

Az állatok különleges hatással vannak ránk, főleg a lovak. Ezek a hatalmas termetű négylábúak nagyon nyugodtak, ezt az energiát pedig nekünk is átadják. Menj el egy közeli lovardába, és figyeld egy picit a lovakat. Ha lehet, akkor menj is közel hozzájuk, adj nekik répát, és simogasd őket. A feltöltődés garantált.

#5 – Kutyasétáltatás

Ha nincs saját kutyád, de imádod őket, akkor kösd össze a kellemeset a hasznossal: menj el egy menhelyre, ahol a gazdátlan állatok a rácsok mögött várják, hogy valaki egy kis szeretetet adjon nekik. Hidd el, a séta után nem csak az ő szemük fog csillogni, hanem a tiád is.

#6 – Változtass meg valamit magadon

Advent egyik napja szóljon igazán rólad. Próbálj ki valami újat! Ez lehet akár egy más típusú smink, egy különleges színű rúzs vagy egy merész körömlakk is. A lényeg, hogy rugaszkodj el a megszokottól.

#7 – Masszázs

Nem a semmiért szerepel minden énidős teendőlistán: egy masszázs a testedet és a lelkedet is feltölti.

#8 – Irány a fodrász!

A rendszeres fodrászlátogatások sokkal inkább rendszertelenek lettek az utóbbi hónapokban, így amikor végre eljutunk, akkor csak a szükséges vágásra vagy festésre kérünk időpontot. Most azonban kérj egy szuper hajkezelést, és élvezd ki annak minden percét.

#9 – Vár a szauna izgalmas világa

Míg a finneknél a hétköznapok szerves része a szaunázás, addig itthon ez nem annyira elterjedt, pedig a téli hónapokban kifejezetten jót tesz. Menj el, és próbáld ki Te is!

#10 – Sütire fel!

Szintén szuper kényeztetés a lelkednek, ha beülsz egy hangulatos cukrászdába, és úgy eszel meg egy tortaszeletet, hogy nem érzel bűntudatot. Mindenki megérdemel egy kis kényeztetést!

#11 – Fotózás

Mindig el szerettél volna menni egy profi fotózásra, de sajnáltad rá a pénzt, vagy nem volt rá időd? Adventkor nincs kifogás! Keress egy számodra szimpatikus fotóst, és készíttess magadról pár profi képet. Ez nem csak szuper élmény lesz, hanem fantasztikus emlék is, arról nem beszélve, hogy az önbizalmadnak is jót tesz majd.

#12 – Bakancslista: pipa

Ajándékozd meg magadat azzal, hogy kipipálsz egy pontot a bakancslistádról! Rád van bízva, hogy melyiket választod, hiszen bármelyik pont áthúzásával közelebb kerülsz az álmaid megvalósításához.

Következzen további 12 villám ajándéktipp:

#13 – Lepd meg magadat egy pihe-puha pulóverrel, amibe belebújva a téli hideg máris élménnyé válik.

#14 – Szép időben sétálj le a közeli parkba vagy vízpartra, és „csak” élvezd a csendet!

#15 – Advent egyik estéjén készíts magadnak egy relaxáló lábfürdőt!

#16 – Próbáld ki: az egyik délután sétálj úgy az utcán, hogy rámosolyogsz az emberekre. Minden viszonzott mosoly melegséggel tölti majd el a lelked.

#17 – Szánj rá egy napot, és moss ki minden textilt, ami a lakásban körülvesz. El sem tudod képzelni, mennyire felfrissül majd ettől otthonod!

#18 – Menj el egy stílus tanácsadásra!

#19 – Bökj rá Magyarország térképén egy pontra, és utazz el oda!

#20 – Ebédelj egy olyan étteremben, ahova mindig el szerettél volna menni.

#21 – Kérj segítséget! Nincs kedved egy elvégzendő feladathoz? Akkor hívj valakit segítségül!

#22 – Próbáld ki a meditációt!

#23 – Tölts el egy napot egy szívednek kedves személlyel!

#24 – Készíts magadnak egy fotóalbumot. A képek válogatása közben sok-sok szép emlék felidéződik majd benned.

Forrás: Activebeauty