15 trendi frizura, amit ezen a télen megéri kipróbálnod
2021-12-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Miközben az év leghidegebb napjaihoz közeledünk, miért ne dobhatnánk fel a külsőnket egy friss, téli frizurával? Már ennyi újítás is elég a külsődön ahhoz, hogy megtörd a szezon egyhangúságát, és arra sem kell várnod, hogy újévi fogalmak keretében határozd el, hogy változtatsz a külsődön. Inspirálódj, és vágass magadnak még idén egy új trendi frizurát! Ehhez pedig megmutatjuk, melyek lesznek a tél legnagyobb trendjei.

1. Hosszú rétegezett haj

Hosszú hajad van, és úgy érzed, hogy nem is szeretnél változtatni a hosszán, de mégis újdonságra vágysz? Ebben az esetben a rétegezett haj a legideálisabb számodra. Ezzel a hajvágással az összképet tekintve nem lesz rövidebb a hajad, de az állkapcsod alatt kezdődő rétegekkel mégis friss és élettel teli frizurát kaphatsz végeredményül.

 

2. Shag vágás

Ha éveken át egyforma hosszúságú volt a hajad, itt az ideje, hogy feldobd egy trendi shag vágással. Ez a tépett, rétegezett frizura garantáltan megtöri az egyhangúságot, hiszen tele van élettel. Frufruval vagy anélkül is bátran viselheted, de bármely formáját is választod, a legjobb, ha profi fodrász kezeire bízod magadat.

 

3. Modern Diana

Ha a Kristen Stewart főszereplésével készült, Diana hercegné karácsonyi küzdelmeit bemutató legújabb filmről neked is az jut eszedbe, hogy ennél tökéletesebb rövid, szőke fürtjeid neked sem lehetnének, akkor nem vagy vele egyedül. De miért is ne lehetnének? A hercegné ikonikus frizuráját kisebb módosításokkal ma is nyugodtan kérheted a fodrászodtól, és a laza elegancia máris garantált lesz.

 

4. Merész frufru

Ha nem szereted a jelentős változásokat, de mégis újítanál a frizurádon, akkor fontold meg egy trendi frufru lehetőségét. Nagyon sok stílussal remekül működik, de különösen jó választás a hosszú rétegezett haj és a shag vágás megkoronázásához. Bár egy szép frufru kissé több karbantartást is igényel, mint sok más frizura, az összhatásért te is azt fogod érezni, hogy megéri.

5. A-vonalú bob

A bob frizurák rendkívül sokoldalúak és könnyen karban is tarthatóak, ezért ha egy olyan frizurára vágysz, amit nem kell hosszasan alakítgatnod, akkor a bob fazonokból érdemes válogatnod. Az egyik legjobb választás az idei télre az A-vonalú bob, ami arcformától függetlenül tényleg mindenkinek jól áll.

 

6. Függönyfrufru

A vintage ihletésű függönyfrufru már két éve hódít, és semmi jele sincs annak, hogy az idei télen ne lenne legalább olyan divatos, mint eddig. Tökéletesen keretezi az arcot, kiemeli a szemet, és kontyba fogott hajjal is remekül mutat. Ha egy hosszabb változatát választod, akkor roppant egyszerűen is tudsz majd bánni vele, hiszen gyakorlatilag beleolvad a többi hajtincsed közé.7. Terjedelmes fürtök

Fürtös frizurád sokféle hosszúságban és stílusban lehet, éppen ezért, mielőtt egy göndör, vagy könnyen göndöríthető frizurát választasz, érdemes kikérned a fodrászod véleményét, hogy a te arcformádhoz melyik a legideálisabb választás. Ha ez megtörtént, biztos lehetsz benne, hogy pompás lesz a végeredmény.

 

8. Platinaszőke bubi

Egy jeges, szőke bubi frizura tökéletes módja annak, hogy tárt karokkal üdvözöld a telet. Ráadásul most van a legalkalmasabb időszak arra, hogy levágd a nyáron megnövesztett tincseidet, és egy erőteljesebb, könnyen kezelhető frizurát válassz. Természetesen ennél a frizuránál azt is érdemes figyelembe venned, hogy milyen a hajad szerkezete, ezért a szőkítést csak akkor vállald be, ha a fodrászod szerint sem ártasz vele magadnak.

 

9. Francia bubi

A francia bubi a tél egyik legmenőbb fazonja. Ez a frizura általában rövidebb, mint a tipikus állig érő bubi, és minden hajtípus esetén ideális választás. Elegáns és stílusos megjelenést ad, opcionálisan pedig ehhez a bubihoz is nyugodtan kérhetsz frufrut.

 

10. Klasszikus középhosszú frizura

Bár a vállig érő haj egyáltalán nem kirívó, okkal igazi klasszikus. Nőies, hízelgő és könnyen formázható – ráadásul nagyszerű módja annak, hogy megszabadulj a nyári töredezett hajvégektől anélkül, hogy túl sokat kellene levágatnod a hajadból. A legmegfelelőbb hosszúság az, amit még könnyen lófarokba tudsz kötni, és így végeredményben egy egyszerű, de nagyszerű frizurád lesz.

 

11. Réteges középhosszú

Azért jó ez a frizura, mert nem igényel nagy átváltozást, a formájának köszönhetően dúsítja is a hajat. Kérd a fodrászodat, hogy az álladnál vágjon bele a hajadba rétegeket, és további rétegeket mindenhova. Úgy tudod ezt a hajformát a legkönnyebben elkészíteni, ha egy hajegyenesítővel vagy nagy kerek hajsütővassal beleviszel leheletnyi hullámokat a hosszába. A végén pedig fixáld hajvaksszal vagy textúrázó spray-vel.

 

12. Merész vágás frufruval

A frufru mindenkinek jól áll, annak ellenére, hogy nem sokan merik bevállalni. Viszont a sikere abban rejlik, hogy meg kell találni az arcformádhoz leginkább illőt. Ebben tud segíteni a fodrászod, a fenntartásához pedig használj szárazsampont, mert gyorsan elzsírosodik a bőröddel való érintkezés miatt, így pedig nem kell kétnaponta hajat mosnod.

 

13. Láthatatlan rétegek

Ha te is mindig vágytál a híres stílusdiktátor lányok hajára, akkor most eláruljuk, hogy a tökéletes frizurájuk titka a láthatatlan rétegekben rejlik. A réteges vágás elvesz a hajad súlyából, dúsabb hatást kelt és a hosszát sem kell feláldoznod érte. Kérd a fodrászod, hogy az arc körül vágjon bele a hajadba minél több enyhe réteget.

 

14. 90-es évekbeli rétegek

Mindig jó visszatekinteni inspirációért a múltba, ez a 90-es éveket idéző réteges vágás pedig azért olyan hálás, mert nemcsak minden hajtípushoz megfelelő, hanem hordhatod középen elválasztva, vagy átdobod az egyik feléről a másikra. Mindenhogy nagyon jól áll!

 

15. 70-es évek csavar

A Tiktokon minden hajtrend közül a 70-es évek Farrag Fawcett-stílusú frizurája dominál. Ahhoz, hogy ezt a stílust elérd, kérj a fodrászodtól olyan hosszú függönyfrufrut, amit be tudsz tenni a füled mögé és hosszú rétegeket mindenfelé. A 70-es évekbeli lookot pedig a legjobban úgy tudod elkészíteni, ha a hajad nagy körkefével szárítod be, majd az extra hullámokért még becsavarod meleg hajcsavarokkal.

Forrás: Glamour