A legnagyobb félelmek, amelyek miatt kitartasz egy nárcisztikus partner mellett
2021-12-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Minden párkapcsolat kihívásokkal teli, de egy nárcisztikus partner oldalán különösen nehéz. Persze, mi kívülállók értetlenül állunk egy-egy ilyen kapcsolat előtt, hiszen senki nem kényszerít senkit bele egy ilyen viszonyba, egyszerűen csak szakítani kell, és kész. De a valóság sosem ilyen egyszerű, sohasem fekete vagy fehér.

Egy nárcisztikus partner mellett az élet hihetetlenül komplikált, felérhet egy rossz álommal, amelyben végül már azt sem tudod eldönteni, hogy mi lenne a jobb, menni vagy maradni?

Bármennyire is hihetetlenül hangzik ez utóbbi, a legfőbb visszatartó erő általában a félelem. Számtalan olyan tényező van, ami miatt sokan képtelenek kilépni és lezárni egy ilyen kapcsolatot.

Olvass tovább, hogy melyek azok a legjellemzőbb félelmek, amelyek miatt valaki inkább kitart egy nárcisztikus partner mellett!

„A végén magányos maradok.”

A nárcisztikus emberek gyönyörű álomvilágba ringatnak egy kapcsolat elején. Kedvesek, figyelmesek, és elhitetik Veled azt is, hogy nagyszerű társak. Te pedig ezt olyan szinten elhiszed, hogy a végén már elképzelni sem tudod, hogy esetleg más partner mellett boldogabb lehetnél. Sőt. Hogy egyáltalán lehet Neked még valaha újra párod, ha őt most otthagyod.

Természetesen butaság lenne azt hinni, hogy csakis egy ember tehet valakit boldoggá, hiszen számtalan magányos szív keresi társát, így sok lehetőség nyitott előtted is. De amíg ki nem lépsz ebből a manipulatív környezetből, addig képtelen leszel másként látni a dolgokat.

„De hiszen szeret.”

Igen, biztosan, a maga módján. De saját magát mindennél és mindenkinél jobban szereti, és fontosabbnak tartja. Te sosem lehetsz nála az első, bármilyen keményen küzdesz is érte, és bármit is teszel, ebben a kapcsolatban csak másodhegedűs maradsz.

Amíg ezt nem ismered el, addig a veszteségtől való félelem nem enged majd továbblépni. Próbálj meg kívülről tekinteni a dolgokra, és látni fogod, hogy mi is az igazság.

„Nem találok nála jobbat.”

Ez talán a legnagyobb visszatartó erő mind közül. És nemcsak nárcisztikus kapcsolatban, hanem bármely szerelemi viszonyban. Megismerünk valakit, megszokjuk a személyiségét, és megtanulunk együtt élni vele. A megszokásból mindig nehéz kilépni a sötét ismeretlenbe. Senki nem garantálhatja számunkra ugyanis, hogy egy váltás jobb lesz, ezt a kockázatot nekünk kell bevállalni.

De mégis meg kell tenned, bátornak kell lenned, mert egy nárcisztikus kapcsolatnál Te is sokkal jobbat érdemelsz!

Ezt is olvasd el! - 10 figyelmeztető jel, hogy egy nárcisztikus férfivel randizol

„Nem érdemli meg, hogy fájdalmat okozzak neki a szakítással.”

A nárcisztikus emberek mindig felveszik a gyenge és ártatlan áldozat szerepét, akit sajnálni kell, aki nem érdemli meg, hogy bántsák. De ez is csak egy szerep, mások befolyásolására. Mesterien képesek manipulálni bárkit és bármikor csak azért, hogy elérjék, amit akarnak.

Fájdalmat okozni senki nem szeret, de van amikor Te fontosabb vagy a másiknál. Ez pedig pontosan egy ilyen helyzet.

„Ő az egyetlen reményem az igaz szerelemre.”

Legalábbis ezt hiszed, mert ő ezt akarja elhitetni Veled. Az első perctől fogva elbűvöl, és tényleg biztos vagy benne, hogy ő az egyetlen ezen a világon, aki mellett örökké boldog lehetsz.

De tényleg boldog vagy mellette? Tedd fel magadnak ezt a kérdést, és válaszolj őszintén. Hamar rá fogsz jönni, hogy ez az egész csupán önámítás, amely mögött semmilyen valódi érzelem nincs, és amely szépen lassan fel fog őrölni. Ne engedd meg neki!