Karóra, mint karácsonyi ajándék: kinek milyet érdemes vásárolni?
2021-12-16  /  Szerző:   /   Ajánló
Ha új férfi vagy női karórát keresünk, a márkák puszta mennyisége is nyomasztó lehet. Melyek vajon azok a karórák, amelyeket érdemes ajándékba megvásárolni? Talán több mint 100 olyan óramárka van, amelyre érdemes odafigyelni. Az órákat többféle célnak megfelelően kínálják az üzletekben. Búvárkodáshoz, terepre, tárgyalásokhoz az üzleti életben és természetesen a szabadidő eltöltéséhez s különféle karórák közül válogathatunk. Mindaddig, amíg a stílussal körülbelül tisztában vagyunk és azt is tudjuk, hogy mennyit szánunk a karórára addig nincsen semmi baj, hiszen az üzletekben igen széles a választék. 

 
Mire figyeljünk karóra vásárláskor?
 
Ha egy márkás órát szeretnénk vásárolni, akkor törekedjünk arra, hogy a márkajelzés visszaköszönjön az órán és maga az óra ára is tükrözze a minőséget. A mutatók, a számlapok, a szíj mind minőségi legyen és a legújabb divatnak megfelelő. Minél drágább egy óra, annál több információt kell kérni az értékesítőktől. Mindig a célnak megfelelő modellt szerezzük be. Idén télen a barnás és nyers árnyalatok, valamint a bordó a divatszín, erre érdemes odafigyelni. 
 
Ha minden nap viselni szeretné a megajándékozott az órát, vagy esetleg sportolna is vele, vagy erős igénybevételnek lenne kitéve, akkor ennek megfelelően kell az órát kiválasztani. Ha erős az igénybevétel akkor mindenképpen kerüljük az arany és a platina órákat. Helyette válasszuk inkább a rozsdamentes acélt, amely a legpraktikusabb anyag, esetleg férfiaknak a titánt. Még egy különleges karóra van, ez pedig a kerámia, de ezeket általában dizájner darabok, így itt biztosan az esztétika lesz a fő szempont. Ha egy olyan hölgynek keresünk ajándékot, aki például sokat jár színházba, akkor érdemes a kövekkel díszített órák közül választani. 
 
Óra vásárlás előtt az életmódot is át kel gondolni, az öltözködési stílust, hiszen, ha egy nagyobb méretű órát veszünk az nem biztos, hogy minden élethelyzetben jól mutat főleg, ha egy széles szíjjal vásároljuk meg. Férfiaknak a kronográf óra tökéletes a nappali viselethez, ahogy például a hölgyeknek a legújabb divatszínben pompázó bőrszíjas óra, amelyeken nincsen túl sok hivalkodó díszítés. 
 
Mindig olyan üzletben vásároljunk, amely megbízható. Az interneten számtalan helyen lehet órát vásárolni.  Egy jól kiválasztott karóra remek karácsonyi ajándék tud lenni. Figyeljünk oda vásárláskor, hogy blokkot vagy számlát mindenképpen kapjunk, mert anélkül gond esetén nem lehet visszacserélni az órát éstovábbértékesítés szempontjából is csökkennek az esélyeink. 
 
Közeledik a karácsony, így egy karóra megvásárlása most éppen időszerű
 
Egyes források szerint most többet terveznek költeni az emberek a karácsonyi ajándékozásra.  A pandémia miatt a tavalyi karácsony nem igazán tette lehetővé, hogy személyesen átadjuk ajándékainkat. Az idei karácsony azonban valószínűleg más lesz, így idén sokkal többet költünk ajándékra, mint tavaly. Akik a tavalyi elmaradt ajándékot szeretnék pótolni, idén minden bizonnyal sokkal drágább ajándékot keresgélnek. Sok családban a nagyszülők esetleg dédszülők meglátogatása elmaradt és idén mindenki törekszik arra, hogy tökéletes ajándékot vásároljon. A nagypapáknak egy igaz férfias karóra nagyon szép és emlékezetes ajándék lehet. Ezekre a helyzetekre tökéletes megoldást nyújt egy márkás karóra megvásárlása. Természetesen ezzel mellé is lőhetünk, de ha pontosan ismerjük a megajándékozott szokásait, öltözködési stílusát, esetleg ismerjük, hogy most milyen karórát visel, esetleg milyen márkát, akkor nem tévedhetünk. Ha bizonytalannak érezzük magunkat, akkor kérjük ki egy barát vagy családtag tanácsát, aki esetleg több ismerettel rendelkezik. Az online webshopokban most több helyen is akciós áron vásárolhatjuk meg a márkás karórákat. Ezeket az akciós lehetőségeket nem érdemes kihagyni, hiszen sok esetben akár 50 százalékos árengedményt is kaphatunk egy-egy modell esetében. Az online vásárlásokat intézhetjük bankkártyával és a kiszemelt termékeket nagyon gyorsan házhoz is szállítják. Ha díszcsomagolást is szeretnénk kérni az ajándékokhoz, akkor néhány online webshopban erre is lehetőség van. A becsomagolt ajándékokkal ezután már nincsen túl sok teendőnk, csak karácsonykor átadni az megajándékozottnak.