11 elavult randi szabály, amelyet egy nőnek sem kellene már követnie
2023-11-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Természetesen a jó modor és a lovagiasság soha nem megy ki a divatból – de ez nem jelenti azt, hogy ugyanazokat a randevúzási szabályokat kellene betartanunk, mint annak idején szüleink. Csók az első randin? A nő is fizetheti a számlát? Sőt, akár kezdeményezhet? Miért is ne tehetné?

 


Nézzük, melyek azok a régimódi tanácsok, amelyeket jobb elfelejteni!

 

1. Hagyd, hogy mindent a férfi szervezzen meg.

De miért? Ha van egy film, amit szeretnél megnézni, vagy egy új hely, amit kipróbálnál, miért ne tehetnél javaslatot, és intézhetnéd akár Te a foglalást is?

2. Vedd fel a legszebb ruhád!

Nem biztos, hogy a legszebb ruhád a legkellemesebb viselet is egyben. Egy olyan randin, ahol egyébként is ideges és feszült vagy, nem hiányzik, hogy még a ruhád miatt is feszengened kelljen. Tűsarkú cipő nélkül is lehet valaki vonzó.

3. Várd el, hogy a partnered kinyissa előtted az ajtót!

Attól még nem tiszteletlen egy férfi, ha véletlenül elfelejti kinyitni előtted az ajtót, vagy esetleg nincs minden régi protokollal tisztában. Ha egyébként kedves és előzékeny, még néhány ilyen apróság miatt ne add ki az útját.

4. Kerüld a komoly témákat!

Igaz, az első randevú beszélgetései kínosak lehetnek, de még rosszabb, ha nem teszel fel olyan releváns kérdéseket, amelyek eldönthetik, hogy valakit megfelelőnek találsz-e. Nem kell egyetértened vele mindenben, de jó tudni, hogy milyen elvek szerint éli az életét, mik a céljai, mert lehet, hogy soha nem fogtok tudni semmiben megegyezni a későbbiek során sem.

5. Engedd át neki az irányítást!

Régen azt várták a nőktől, hogy mindenben kövessék a férfit. De ma már ez korántsem igaz. Igenis fontos, hogy megcsillogtasd a saját személyiséged, hogy elmond a véleményed, és egyenrangú félként tekintsetek egymásra.

6. Játszd el, hogy nehéz a szívedet elnyerni!

Hány filmben láttuk már, hogy a főhősnő a távolságtartásával és ridegségével akarta elérni, hogy a férfiban felébredjen a vadászösztön. Az élet nem egy romantikus lányregény, semmi szükség nincsen felesleges játszadozásokra, hiszen a férfiak ugyanolyan érzékeny lelkűek, és őket is megviseli, ha valaki átveri őket.

7. Ne csókolózz az első randin!

Van, aki nem szereti elsietni a dolgokat, míg mások egyből fejest ugranak a közepébe. Ha úgy érzed, hogy meg van a szikra, akkor miért kellene várnod? De, ha inkább csak apró lépésekkel haladnál, az is teljesen rendben van. A lényeg, hogy a döntés a Te kezedben van.

8. Mindig a férfi fizet.

Ha osztozol a számlán, akkor később nem fogod azt érezni, hogy bármiben is adósa lennél egy olyan partnerjelöltnek, akivel végül nem alakul ki semmi komolyabb elköteleződés. Ma már jobb választás megosztani a számlát, és ezzel megmutatni, hogy nőként nem azért keresel egy férfit, hogy majd eltartson.

9. A férfinak illik megtenni az első lépést.

Sokáig azt gondolták, hogy ha egy nő kezdeményez, akkor azt utolsó kétségbeesésében teszi, vagy túlságosan rámenős típus, ami visszatetszést keltett. Ma már igenis szabad egy nőnek megtenni az első lépést, sőt. Ezzel bizonyítja, hogy magabiztos és érdemes a figyelemre.

10. A legjobb barátnőd exe tiltólistás.

Ez butaság. Főleg akkor, ha csak egyszer-kétszer randevúztak. Nem szabad ilyen korlátok közé szorítanod magadat, hiszen ezzel pont a saját esélyeidet és lehetőségeidet csökkented egy boldog párkapcsolat eléréséhez.

11. Szóba se állj vele, ha nem hoz virágot!

Sajnos vagy sem, ezt a szokást már alig valaki tartja. Ettől még azonban lehet kellemes az illető, sőt életre szóló szerelem is szövődhet köztetek. Ha hiányzik a virág, akkor esetleg tegyél néhány érthető célzást felé, és legközelebb már nem fogja elfelejteni.

 

Ez is érdekelhet! - Erre számíts az első randi után!