10 téma az első randira
2022-11-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi Randira hívott egy jóképű férfi? Minden vágyad az, hogy tartós kapcsolatot is kialakíts vele, de nagyon félsz az első randitól, és attól, hogy hogyan fog alakulni? Egy randin a lehető legkínosabb dolog az, ha egyik fél sem vet fel témákat, illetve ha két szűkszavú ember találkozik. Éppen ezért nézzük meg, mi az a 10 téma, amelyről érdemes szót ejteni az első randin - ha azt szeretnénk, hogy legyen folytatás.

1. Mondjuk el, mi tetszik a másikban

Általában a férfi udvarol a nőnek, viszont vannak olyan férfiak is, akik inkább arra várnak, hogy a nő udvaroljon nekik. Mindenkinek jólesik, ha értékelik, ezért akár férfi vagy, akár nő, nyugodtan merj bókolni a másiknak. Ha viszont nem tetszik a partner annyira, akkor meg ne erőltessük, a kifejezett kritikától, negatív beszólásoktól pedig végképp óvakodjunk.

2. Mivel foglalkozunk

A téma kezdeményezésénél kezdjük kérdéssel, érdeklődjünk a partner munkája, érdeklődési köre iránt, ne pedig a saját szakmai sikereinket kezdjük el taglalni. Még akkor is próbáljunk érdeklődéssel, nyitottan viszonyulni a másik munkája iránt, ha eddig egyáltalán nem érdekelt a téma.

3. Család

Nem kell, hogy nagyon belemenjünk a témába, de általában úgyis szóba kerül, ha rákérdezünk, hol született a másik, hol töltötte a gyerekkorát, milyen a kapcsolata a szüleivel. Ebből nagyon sok mindenre lehet következtetni.

4.Elképzelés a jövendő párkapcsolatról

Első randin nem árt beszélgetni arról, hogy tartós párkapcsolatban gondolkodunk-e, laza ismerkedésen, házasságon, vagy egyáltalán miért is keresünk partnert. Mindenesetre finoman, puhatolózva azért beszélhetünk a terveinkről, de nem érdemes azonnal számon kérni a másikat. Sok férfi kifejezetten ijesztőnek érzi, ha a nő mindjárt ennyire komoly elköteleződést emleget.

5. Gasztronómia

Többségünket igenis érdekli, hogy milyen ételt vagy italt szeret a másik, milyen ízlése van a gasztronómiában. Különösen jó téma lehet akkor, ha első randin egy étterembe mentek.

6. Hobbi, sport

Sok ember életében fontos az, ha hozzá hasonlóan, partnere is sportol valamit. Ha mindketten sportoltok, vagy netán még hasonló is a sportban az érdeklődésetek, már egy második randit is megtervezhettek, ahol közösen sportolhattok.

7. Filmek

Nehéz olyan férfit találni, aki ne szeretné a filmeket. Van, aki sci-fi, van, aki akció film rajongó, ám az sem meglepő, ha épp a romantikus filmeket szeretik. Egy filmmel kapcsolatban hosszú beszélgetést indíthatunk el. Vitatkozhatunk a színészekről, kritizálhatjuk a történetet.

8. Baráti kör

Beszélgethettek a baráti körötökről, szoktatok-e együtt programokat szervezni, mennyire állsz közel a barátaidhoz, vannak-e még gyerekkori barátaitok, egyetemi haverjaitok, akik mellett számos kalandot átéltetek. Idézzetek fel pár vicces jelenetet és nevessetek együtt.

9.Gyermekkor felidézése

Majdnem mindenki szeret beszélni a gyermekkoráról. Az iskolában eltöltött idő, a szórakozások, a csintalankodások. Jó lehetőség arra, hogy jobban megismerd őt és beleláss az életébe.

10. Ossz meg magadról valami titkot

Ha titkokat osztunk meg magunkról, akkor azzal kialakítunk egy bizalmi légkört, és ez vonzó a másik fél számára. Ha valaki tökéletesnek és hibátlannak mutatja be magát, azzal csak azt fogja elérni, hogy a másik feszengeni fog, mert úgy érzi majd magát, mint aki nem elég jó. Tessék elengedni azt a görcsös ragaszkodást, nem kell mindenkinek megfelelni.

Végül pedig nem árt, ha tisztában vagytok azzal, hogy a kommunikáció nagy része nem verbális, hanem testbeszéd: a gesztusaink, a mimikánk, a kisugárzásunk többet nyom majd a latban, mint az, hogy miről beszélgetünk, ennek ellenére nagyon nem mindegy, hogyan kanyarodik a társalgás.