Zöldséges tortilla ropogós
2024-11-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

-2 szem lila burgonya

-1 avokádó

-2 szem paradicsom

-1 sárga húsú paprika

-15 dkg tofu

-3 ek. olívaolaj

-2 ek. mexikói fűszerkeverék

-4 lap tortilla

Elkészítés:

A lila burgonyát megmossuk, és puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, meghámozzuk, húsát kockákra vágjuk. Az avokádót meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk. A paradicsom megmossuk, szintén kis kockákra aprítjuk. A paprikát kimagozzuk, vastagabb cikkekre vágjuk. A tofut felkockázzuk.

Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és bőrös felével lefelé, erőteljesen lepirítjuk benne a parikacsíkokat. Kivesszük, kicsit pihentetjük, majd lehúzzuk a héját, és a húsát kis kockákra vágjuk. A serpenyőbe dobjuk a paradicsomot, a tofut, a lila krumplit és átpirítjuk. Mellészórjuk a paprikát, az avokádót, és a mexikói fűszerkeverékkel ízesítjük, sózzuk, borsozzuk.

A tortillákat megtöltjük a zöldségekkel, négybe hajtjuk, és a serpenyőben megpirítjuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: azonnal