Zöldséges tortilla ropogós
Hozzávalók 4 személyre
-2 szem lila burgonya
-1 avokádó
-2 szem paradicsom
-1 sárga húsú paprika
-15 dkg tofu
-3 ek. olívaolaj
-2 ek. mexikói fűszerkeverék
-4 lap tortilla
Elkészítés:
A lila burgonyát megmossuk, és puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, meghámozzuk, húsát kockákra vágjuk. Az avokádót meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk. A paradicsom megmossuk, szintén kis kockákra aprítjuk. A paprikát kimagozzuk, vastagabb cikkekre vágjuk. A tofut felkockázzuk.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és bőrös felével lefelé, erőteljesen lepirítjuk benne a parikacsíkokat. Kivesszük, kicsit pihentetjük, majd lehúzzuk a héját, és a húsát kis kockákra vágjuk. A serpenyőbe dobjuk a paradicsomot, a tofut, a lila krumplit és átpirítjuk. Mellészórjuk a paprikát, az avokádót, és a mexikói fűszerkeverékkel ízesítjük, sózzuk, borsozzuk.
A tortillákat megtöltjük a zöldségekkel, négybe hajtjuk, és a serpenyőben megpirítjuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: azonnal