Xantus Barbara fájdalmas vallomása a válásáról
2024-06-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Xantus Barbara volt férje, Szurdi Miklós idén februárban hunyt el. Bár a házaspár évekkel ezelőtt elvált, a kapcsolatuk jó maradt, közel voltak egymáshoz. A színésznő úgy érzi, a valamikori férje még ma is figyelemmel kíséri a mindennapjait.

„Volt egy férjem, akitől elváltam, aki a legjobb barátom volt, a gyerekeim édesapja, együtt neveltük a lányunkat, a fiunkat, és nagyon szerettük egymást. Semmiben nem volt hiányérzetem, mert voltunk egymásnak. Bármikor odamehettem hozzá, fölhívhattam. Bár ő már nincs itt a földi valóságában, nekem mégis öröktől fogva volt és lesz” – árulta el, hozzátéve: Szurdi sokat szenvedett a betegsége miatt.

„A betegsége másfél éve alatt sokat szenvedett. Egyszer, amikor felhívtam, azt mondta, »sírtam, úgy fáj«. Álmodozó és idealista volt, arra készült, hogy meggyógyul” – mondta a színésznő, aki arról is mesélt, miért lett vége a házasságuknak.

„A házasságunk vége felé volt idő, amikor vérre menően harcoltam azért, hogy ez vagy az így vagy úgy legyen. Könyörögtem, megalázkodtam, próbáltam dirigálni, szóval mindent megtettem azért, hogy működjön ez a kapcsolat. Aztán egyszer csak azt mondtam, »Miki, ez már nem szerelem, hanem kőkemény barátság«. Ami a legnagyobb dolog az életben, de nem egy házasságban. Közöltem vele, hogy én még szeretnék szerelmes lenni. Én akartam válni, és azt kívántam Mikinek, hogy találja meg élete újabb nagy szerelmét. Kutya kötelességemnek éreztem azért drukkolni, hogy boldog legyen, boldogabb, mint velem lett volna a hátralévő években” – idézte fel, hozzátéve: a férjének és neki is fájt a válás

„Nekem is nagyon fájt, de nem tudtam úgy élni vele tovább, hogy barátsággá nemesedett a szerelmünk” – mondta, majd azt is elárulta, miért csak a szűk családi kör vehetett részt Szurdi temetésén.

„Soha nem kifele, mindig befele élt. Nem szerette a nyilvánosságot, a népszerűséget. A gyerekeink, akiknek az édesapjuk elvesztése nagy fájdalom, azt kérték, csendben, békésen tudjanak a temetőben összekapaszkodni, sírni. Miki azt is elintézte a halálával, hogy a második feleségével, Edittel, akivel nem volt jó a viszonyunk, hiszen elszerettem a férjét, a temetésen összeölelkeztünk. Szerintem világéletében integráló személyiség volt, a halála után is figyelt erre, amiért végtelenül hálás vagyok neki” – fejtette ki.