Volt szeretője gyermeket szült Solti Ádámnak
2022-05-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Megdöbbentő őszinteséggel nyilatkozott a Blikknek Solti Ádám arról a titokról, amely már két éve nyomasztja. A színésznek ugyanis van egy közel két éves kisfia, ám nem a feleségétől – legalábbis egy hölgy ezt állítja, Soltinak pedig nincs kétsége most már afelől, hogy ő a gyermek édesapja.

 

A Barátok közt korábbi színésze és felesége, Bernadett elmesélte a Blikknek elmúlt két évüket, valamint azt is, hogy hosszas hallgatás és gondolkozás után miért döntöttek úgy, hogy nyilvánosság elé állnak életük egyik legnehezebb történetével.

– Először is szeretném leszögezni, hogy a későbbiekben nem szeretnék nyilatkozni erről, így senki ne keressen minket ezzel kapcsolatban. A gyermek édesanyja nem hagyott számunkra más utat, mint hogy őszintén elmeséljük a teljes történetet – kezdte megtörve a Blikknek a színész.

– Szeretnék mindenkitől bocsánatot kérni, elsősorban a feleségemtől, akit megcsaltam, és akinek évekig hazudtam, olyan mérhetetlen fájdalmat okoztam, amelyet nem érdemelt meg. A rajongóktól, színházba járóktól, a nézőktől és az olvasóktól is bocsánatot kell kérnem, mert minden bizonnyal most csalódnak majd bennem. Nem akarok mentegetőzni, megúszni a történetet, hibáztam. Oltári nagy hülye, f*sz voltam, és egy rossz döntéssel rengeteg ember életét nehezítettem meg, sőt, majdnem tönkre is tettem.

Solti Ádám nevét 2010-ben, az X-Faktorban ismerhette meg az ország. Ekkoriban egy rajongójával közelebbi viszonyba került, ám csupán alkalmi kapcsolatról volt szó. Később Ádám megismerkedett jelenlegi feleségével, Bernivel, ám a viszony, s a fent említett hölgy megmaradt az életében.

– Voltak hullámvölgyek a kapcsolatunkban a feleségemmel, és én a leggyávább, legrosszabb dolgot választottam, félreléptem. A nő tudta, hogy házas vagyok, nem kecsegtettem azzal, hogy elhagyom Bernit, pontosan tisztában volt vele, ő egy szerető, és akármilyen borzalmasan is hangzik, csak arra kell, hogy évente néhány alkalommal pár órára jól érezzem magam. A sokk akkor ért, amikor 2020-ban közölte, teherbe esett tőlem és megtartja a gyereket. Nem akartam elhinni. Először könyörögtem neki, hogy ne tartsa meg, hiszen én nem akarom ezt a gyereket, de ez mindig a nő döntése. Az ő teste, akarata, jogilag sem volt semmilyen lehetőségem arra, hogy ne legyek apa. Mindezt úgy, hogy a feleségemmel évek óta küzdünk egy babáért, ennek nem így kellett volna történnie – mondta Ádám, aki kérlelte volt szeretőjét, vetesse el a gyermeket, amikor pedig sarokba szorítva érezte magát, átlépett egy határt.

– Sosem bántottam, de bevallom, fenyegettem azzal, hogy megteszem. Csúnya dolgokat vágtam a fejéhez, nem vagyok büszke rá, de a pillanat hevében kicsúsztak ezek az indulatos, undorító dolgok. Itt volt ez a hatalmas titok: szeretőm van, terhes lett, és úgy leszek apa, hogy nem attól a nőtől akarok gyereket, nem őt szeretem és nem tudok semmit sem tenni – ismerte el. 

A hónapok múltak, Ádám hiába könyörgött, a nő úgy döntött, megtartja a gyermeket. A színész rettegett, hogy felesége megtudja a titkot, ezért hatalmas hazugságspirálba került.

– Mivel nem tudtam lebeszélni, és megtartotta a gyereket őrületes hazugság áradatba kerültem. Mindent, amit annak a nőnek és a családomnak mondtam és ígértem, az hazugság volt, amelynek egyetlen célja volt: szerettem volna Bernit megvédeni. Tudtam, ha kiderül, akkor összeomlik. Már az járt a fejemben, gyorsan elválok tőle, csakhogy ne sérüljön. Közben rettegtem attól, a nő kitálal, ezért hazudtam neki... Csak az volt a célja, hogy ne legyek együtt Bernivel, semmi más nem számított neki, ezért azt mondtam, elválok, de akkor sem leszek vele. Egész nap és éjjel zakatolt a fejem, aludni sem tudtam, szégyellem, de az alkoholba menekültem. A feleségemtől eltávolodtam, lehet, hogy tudat alatt azt akartam, hagyjon el, és akkor nem töröm össze a lelkét azzal, hogy mástól van gyerekem – tette hozzá.

 

A színész az édesapjától is megpróbált segítséget kérni, hogy beszéljen a szeretőjével, ám apja elárulta őt, és Ádám öccsével és bátyjával együtt a nő mellé álltak, s rendszeresen tartották is vele a kapcsolatot, míg a család többi tagja, többek közt színész édesanyja és unokatestvérei is megértették a házaspárt és támogatták őket. 2020 augusztusában Ádám édesapja közölte a hírt a fiával, miszerint megszületett az unokája.

– Rosszul voltam. A feleségemnek még ekkor sem mondtam el, egyszerűen nem akartam ezt az egészet. Apám és a nő is szinte terrorizált, nyomasztott, hogy találkozzak a gyerekemmel, én pedig belementem. A másfél év alatt mindössze pár alkalommal láttam. Egyszer még ide, a családi házunkhoz is eljött apám, a nő és a kisgyerek. Berni nem volt itthon, én pedig nem akartam, hogy a szomszédok meglássák őket, ezért bejöttek. Akkor a nő a kezembe adta a fiamat, és annak ellenére, hogy kértem, ne tegye lefotózott, videókat készített, és biztos vagyok benne, ha nem állnék elő ezzel a történettel, ő tenné meg, és felhasználná az akkor, és a korábban készült képeket is – mondta Ádám.

A fordulópont 2021 májusában volt, ugyanis egy banális véletlen folytán Berni ekkor tudta meg férje titkát. Elmondása szerint a színész ekkor megkönnyebbült, hogy nem kell tovább hazudnia, ám ekkor még nem is sejtették, mi vár rájuk...

– Berni sokkot kapott, pár hétre külön költöztünk. Nem voltam benne biztos, valaha képes lesz nekem megbocsátani, de úgy döntött, nem hagy el, velem marad. Azóta sokkal erősebb, őszintébb a kapcsolatunk, és szeretnék köszönetet mondani neki, amiért képes volt felülemelkedni a megaláztatáson, és házassági eskünkhöz tartva magát a rosszban is mellettem áll – folytatta Ádám.

– Levélváltások voltak Berni és a volt szeretőm közt, mindannyian levezették a feszültséget, bizony csúnya dolgokat írt le mindenki. Tudtuk, hogy következménye lesz annak, amit tettem, de legvadabb rémálmunkban sem gondoltunk volna, meddig megy el ez a nő. Tavaly ősszel kaptunk egy levelet, hogy szeretné rendezni a gyerek családi jogállását, hogy ki az apa. Ügyvédhez fordultunk, de nem azért, mert ha az enyém a gyermek, akkor nem ismerném el, hanem mert a legvadabb dolgokat akarta. Miután két jogi képviselő is képbe került, még mindig nekem írogatott, hívogatott, annak ellenére, hogy felszólítottuk, ezt ne tegye. Ismeretlen számról hívogatott. DNS-tesztet követelt, amit vállaltam is volna, de valójában neki nem ez volt fontos, hanem hogy velem találkozzon, és kettesben legyünk, ám erre nem voltam hajlandó. Meglátásom szerint neki nem a gyermeke fontos, hanem hogy tönkretegye a házasságomat, és velem kapcsolatban legyen. Perre megy, hogy ismerjem el, én vagyok az apa. Szerinte a gyerek érdeke, papír legyen arról, ki az apa, de nem értem min változtatna ez, ahogyan az ügyvédem sem érti, hogy miért van erre szükség. Felajánlottam, hogy támogatom, félreteszek minden hónapban egy bizonyos összeget, s amint nagykorú lesz, hozzáférhet. Az sem lenne ellenemre, hogy találkozzunk, velem legyen a fiam, de csak akkor, amikor ehhez már nem kell az anyja. Az a nő addig nem nyugszik míg tönkre nem tesz. Biztos vagyok benne, a cikk után is megpróbál majd befeketíteni, és addig megy, amíg nem kap figyelmet, mert az eddigi magatartása arra enged következtetni, hogy szerepelni akar - vélekedett a Barátok közt egykori színésze.

 

Ádám és Berni az elmúlt években a poklok poklát élte meg. Hazugságok, fájdalom, bizalmatlanság és félelem volt a mindennapjaikban, ám nem akarnak tovább így élni, ezért is mondták el történetüket. Mint mondják, összetörtek, ám együtt, kéz a kézben erősebbek, mint valaha.

– Tudom, a kisgyermek semmiről sem tehet. Biztos, hogy ez most rengeteg nőtársamat megbotránkoztatja, de megbocsátottam Ádámnak, mindenki követhet el hibákat az életben, de a férjem rászolgált arra, hogy kapjon tőlem egy második esélyt. Új fejezetet nyitottunk az életünkben, amelynek a kisfiú is a része lehet. Nyitott vagyok arra, hogy találkozzak a férjem fiával, hogy nálunk legyen, amikor már olyan nagy lesz, hogy az anyja nélkül jöhet. Mindannyian sérültünk a történtek miatt, de a gyermeket sajnálom a legjobban, mivel úgy látjuk, hogy az anyja számára nem az ő boldogsága, kiegyensúlyozott élete a legfontosabb, hanem az ellenem és ellenünk vívott harc – mondta szomorúan Berni.

A Blikk megkereste Solti gyermekének anyját, hogy tájékoztassa a cikk tartalmáról és lehetőséget adni a nyilatkozatra, ám azt mondta: nem ér rá.

Forrás: Blikk