Válásáról vallott Keresztes Ildikó
2020-10-24  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Keresztes Ildikó ritkán beszél a válásáról, azonban most kivételt tett.

Az énekesnő tudja, hogy mennyire nehéz is egy válás, mennyire megviseli az érintetteket, hiszen mondhatni, duplán érintett a témában, ugyanis nemcsak ő, de a szülei is elváltak. Azt is tudja, hogy ilyenkor nem könnyű megnyílni, és segítséget kérni másoktól. Ezért döntött úgy, hogy egy budapesti válásközpont kampányát támogatva felszólal az ügy kapcsán, és felhívja a figyelmet arra, hogy nincs egyedül, aki ebbe az élethelyzetbe kerül.

"Amikor 20 év együttélés után oltár elé álltam, akkor persze én is azt gondoltam, hogy a házasságom örökké tart. Nem így lett. Ha lehet ilyet mondani, szépen váltunk el, nem fulladt öldöklésbe. De ebben a helyzetben, az emberben így is felfokozott érzelmek dolgoznak. Nem cselekszik mindig racionálisan, és ilyenkor bizony elkél a segítség" - mesélte Keresztes Ildikó a Best Magazinnak, hozzátéve, hogy sajnos itthon nem olyan elfogadott és természetes az, ha az ember ilyen helyzetben profi segítséghez, például pszichológushoz fordul.

"Ez életünk egyik legnehezebb periódusa, amit a saját bőrömön is tapasztaltam. Ráadásul sokrétű a szituáció: nem elég az érzelmi teher, az anyagiakról, esetleg egy közös cég ügyeiről is dönteni kell. Sokaknál a gyermekelhelyezés is óriási vitákat szül. Mindezzel nagyon nehéz megküzdeni egyedül" - fogalmazott az énekesnő.

 

Ildikó elmondása szerint szülei válása nem sikerült olyan "szépre" mint az övé. 5 éves volt, amikor ez történt, és biztos benne, hogy tudat alatt sok sérülést szenvedett, amit még ma is magával cipel. Szinte természetesnek gondolta, hogy édesapja nem velük él, csak hetente találkoztak. Azonban amikor tinikorában együtt ebédelt apja családjával, akkor hirtelen elkapta a gondolat, hogy neki miért nem ilyen teljes, igazi a családja.

Később rendeződött a kapcsolata édesapjával. "Húszéves korom után változott meg a viszonyunk, amikor már született a második feleségétől, Zsókától egy gyereke. A neje mondta neki: 'Géza, van egy lányod, a fiadnak pedig egy testvére, foglalkozz vele'. Tulajdonképpen neki köszönhetem, hogy szorosabb lett a viszonyunk" - mesélte az énekesnő, hozzátéve, hogy talán ha szülei is kaptak volna segítséget, akkor másként alakultak volna a dolgok. "De akkoriban az emberek nagyon korán házasodtak, még mielőtt igazán felnőttek volna, és a válástól is féltek. (...) Szerencsések vagyunk, hogy most, a 21. században ez már másként van".

Forrás: Blikk