Szilágyi János elárulta, mi kell a boldog házassághoz
2020-10-24  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Szilágyi Jánossal beszélgetett Lang Györgyi és Falusi Mariann a Salom Klub Rádió műsorában. A legendás újságíró számos dologról mesélt, például arról, hogy a nők már nem érdeklik, hiszen boldog a feleségével 34 éve, a celebek nem izgatják, és arra is kitért, hogy már nem meri ígérni, hogy valahova elmegy, mert sosem lehet tudni.Az élő közvetítésben számos téma szóba került: Szilágyi mesélt rádiós munkáiról, a kollégákkal való viszonyáról és a nőkről is.

– Már nem csajozom, 84 éves vagyok, és már nem olyan fontos számomra, hogy hatást gyakoroljak a nőkre. Egyébként három feleségem volt, az utolsóval 34 éve vagyunk együtt – mondta, majd kifejtette egy kérdésre reagálva, hogy egy házasságban nem a szerelem, hanem a barátság a fontos.

– Van a love story, majd házasság, ami egyszer csak elmúlik. A szerelmet élni kell, szénakazalban és a gyóntatószékben. De az együttéléshez barátság kell. Ahol nincs nagy love, az sokkal tartósabb. A szerelem egy idealizált állapot. Kétszer voltam szerelmes, egyszer egy festő feleségébe, aztán még egyszer. Egyik feleségembe se voltam például szerelmes. Ahány ház annyi szokás – mondta, majd nevetve hozzátette: a felesége is tud erről. Az interjúban mesélt még arról, hogy vágya volt minden magyar miniszterelnökkel interjút készíteni, de ez nem sikerült. A lényeg az lett volna, hogy ne a politika legyen a fókuszban, hanem az ember, például, hogy milyen volt Kádár János, amikor hasmenése volt, vagy Orbán Viktor mit mondana, ha neki szegezné a kérdést, hogy ő elhiszi-e, amit mond.

– A riporterek feszengve mennek az ilyen interjúalanyokhoz. Én talán kicsit feszengenék, ha a pápához mennék. Az embernek a riportalanya egy munkatárgy, ha lehetek cinikus. A cél, hogy egy érdekes anyagot készítsek. A kérdés az, hogy Orbánnal miért nem lehet egy klassz személyes interjút készíteni – mondta, majd a beszélgetés vége felé a hazai celebekről is megemlékezett:

– Valakiből két másodper alatt lehet sztár. Aki ezt elhiszi, azt sajnálom. Aki meg azért csinálja, mert több pénzt kap egy fellépésért, az csinálja, azt mondom.

Forrás: Blikk