Vajna Timi küzdelme a gyerekért: ötödször is belevágott
2023-07-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Teljesülhet Vajna Tímea álma, ha minden jól alakul, anya lehet, ám hatalmas önuralomra van szüksége a gyermekáldáshoz.

A néhai filmügyi kormánybiztos, Andy Vajna özvegye ötödször is belevágott a lombikprogramba, a történésekről pedig folyamatosan tájékoztatja a követőit. Tímea megállíthatatlanul harcol azért, hogy édesanya lehessen, s még az egészségét is kockára teszi a hormonrendszert felborító injekciókkal. Timi a napokban már a kórházból jelentkezett be, ugyanis a mesterséges megtermékenyítés következő fázisába ért: jöhet a petesejt-beültetés.

„Fájdalmas és lelkileg megterhelő, de – sajnos – 40 éves lettem. Később szívesen mesélek a tapasztalataimról, hogy erőt adjak másoknak” – olvasható Timi 24 órán át elérhető történetében.

Az üzletasszony számára korábban már felcsillant a remény, hiszen tavaly állapotos lett, ám a terhessége korán megszakadt, az okáról pedig Timi kendőzetlen őszinteséggel beszélt a közösségi oldalán.

„7,5 hetesen elveszítettem a kisbabámat. Valószínűleg egy 'rossz' petesejt termékenyült meg (mivel 40 éves vagyok), és nagyon stresszes időszak áll mögöttem. A vetélés iszonyatos fájdalmakkal és görcsökkel járt, nem beszélve a lelki fájdalomról. Úgyhogy marad a lombik Amerikában és a hit” – fejtette ki Tímea, akinek éppen azokban a hetekben rabolták ki Beverly Hills-i villáját, miközben Aspenben múlatta az időt.

Az utazgatás, a bulik és stressz következménye is lehetett, hogy Timi elvesztette a kisbabáját, ami fájdalmas tapasztalat volt az anyaságra vágyó üzletasszony életében, nem sokkal később pedig fel is bontotta a jegyességét kedvesével, Zoltánnal. Tímea azonban nem tett le a tervéről: spermabank segítségével válhat anyává, ám ki tudja, mennyi próbálkozáshoz van még ereje... Azt tudja, ha babát akar, ezekben a hetekben, amíg a petesejt meg nem termékenyül és fejlődésnek nem indul, változtatnia kell hedonista életmódján, teljes nyugalomra van szüksége.

– A beültetés napján azt szoktuk mondani, hogy a leendő kismama pihenjen. Ezt követően olyan tevékenységek javasoltak, amelyek az általános egészséges életmódhoz hozzásegítik az embert. Így például, ha a páciens korábban sportolt, ez a továbbiakban is kifejezetten előnyös lehet, persze, nem olyan intenzitással, mint korábban. A beágyazódást segítő gyógyszereket pedig igyekezni kell pontosan szedni – árulta el a G1 Intézet szülés-nőgyógyásza, orvosigazgatója, dr. Szőnyi György.

 

„Sokat számít, mi van a lelkében a nőnek”

A volt televíziós műsorvezető, Valkó Eszter öt év távlatából is szívesen emlékezett vissza az immáron négyéves kisfia, Simon fogantatásának részleteire.

– Aki ebben egyszer részt vesz, tudja, hogy mentálisan és testileg is komoly felkészülést igényel a folyamat. Én minden alkalommal ugyanolyan komolysággal és precizitással indultam neki a lombikprogramnak. A hormonok, a szigorú injekciózás... Nem könnyű, de egy gyermek minden erőfeszítést megér! – jelentette ki a már Hollandiában élő Eszter, aki – több sikertelen lombik után – a férjét követve költözött külföldre, a változás pedig sikerhez vezetett. –

Nagyon sokat számít, mi van a lelkében a nőnek. Én abban az időben elengedtem a hazai karrierem

, tudtam, hogy jó helyre költözünk. A beültetést követően anyukámnál voltam, pihentem, nem kellett azon stresszelnem, milyen munkám lesz. Tíz nappal később már repülőn ültem, ami nem biztos, hogy jó ötlet, de végül sikerült. A terhességi teszteket már Hollandiában csináltam. Négyet is egymás után, mert nem hittem el az eredményt!