Vajna Tímea elvesztette a babáját
2023-01-09  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

A minap még arról írtunk, hogy az idei év lehet Vajna Tímea eddigi legboldogabb éve, hiszen úgy tűnik, révbe ért párja, Zoltán oldalán és újévi kívánságában azt kérte, egy kisbabával bővüljön a családjuk. Ám elképzelhető, hogy ehhez egy újabb szörnyű történést kell feldolgoznia: egy jól értesültnek tűnő követője arról írt Timi posztja alatt, hogy a néhai filmügyi kormánybiztos, Andy Vajna özvegye vágya kis híján valóra vált a közelmúltban.

„Sajnos Timi múlt héten elvesztette a kisbabáját” – írta a hölgy a poszt alá, amelyben Tímea párjával, Zoltánnal köszönti az új évet.

Timi erre válaszként nem cáfolta vagy tagadta az értesülést, és még csak nem is utasította rendre a kommentelőt, hanem mindössze két sírós emojival reagált. Ugyanez a követő nem sokkal később már biztatta a fiatal üzletasszonyt.

„Tudom, nagyon nehéz most, de lesz még kisbabád! Kitartás” – írta a kommentelő.

Üzenetváltásukat többen is kiszúrták és sokan együttérzésükről biztosították a 2019-ben elhunyt Andy Vajna özvegyét. Timi ugyanis az utóbbi években egyáltalán nem titkolta a legnagyobb vágyát, hogy végre édesanyává válhasson, a baba azonban nem akart megfoganni. Ha a követő nem téved, Timi összeroppanhatott a tragédia súlya alatt. Sokszor beszélt arról követőinek, hogy endometriózisa miatt nehezebb számára a teherbeesés, ráadásul tavaly betöltötte a 40. évét is, ami szintén csökkenti az esélyeit. Pedig Timi valóban minden elkövetett a cél érdekében: műtéte előtt leszívatta a petesejtjeit és lombikprogramra is vállalkozott. Tavaly úgy tűnt, sikerrel járhatott, hiszen három hét leforgása alatt kétszer is járt az egyik legnagyobb hazai meddőségi központban, ez akár arra is utalhat, a második látogatásnál ellenőrizhetik, sikerrel járt-e a kezelés.

„Egy jobb 2023-at mindenkinek!” – üzent talán kicsit szomorkásan követőinek Tímea, ami nem is csoda, hiszen az év második fele nagy megpróbáltatások elé állította: augusztusban elveszítette egyik közeli barátját, a skót származású Darius Campbellt, novemberben imádott kutyáját, Rockyt gyászolta, akit még Andy Vajnával fogadtak be, szenteste pedig betörtek Los Angeles-i otthonába, ezek után érhette újabb tragédia Tímeát. Nem csoda, ha minden erejét össze kellett szednie ahhoz, hogy vőlegényével összekapaszkodva új reményekkel induljanak az idei évnek. A szakember szerint ez a lehető legjobb, amit ilyen helyzetben tehetnek.

– Nagyon nehéz egy ilyen helyzetet elfogadni a pároknak. Az, hogy milyen hatással van a kapcsolatukra a hosszú ideig tartó próbálkozás vagy egy baba elvesztése, nagyban függ attól, miként dolgozzák fel a történéseket. A küzdelem a babáért és az erre irányuló vágy feladása is nagy kihívást jelent, de az is próbatétel, hogy feldolgozzák, hogy egyáltalán nem vagy csak nagyon nehezen válnak szülőkké, esetleg az örökbefogadás mellett döntenek. A kulcs az, hogy minél több érzést osszanak meg egymással, így könnyebben túl tudnak jutni a megpróbáltatásokon, és akár még össze is kovácsolhatja a kapcsolatot – fejtette ki a Blikknek Rist Lilla család- és párterapeuta.