Tuti tippek a mitesszerek ellen
2020-01-09  /  Szerző:   /   Rúzs

A mitesszerek mindenki életét megnehezítik. Nincs olyan ember, akinek az arcán ne fedeznénk fel minimum egy fekete foltot, azaz eltömődött pórust, amiből később akár egy nagy pattanás is lehet. Annak érdekében, hogy ez ne következzen be, és minél tisztább legyen az arcbőrünk, az alábbi tippeket ajánljuk.

Arctisztító szerek használata

Az egyik legfontosabb teendő, amit sose hanyagolhatunk el annak érdekében, hogy mindig szép legyen a bőrünk, az a megfelelő arctisztítás, méghozzá reggel és este. Amennyiben ezt nem tesszük meg, a faggyútermelésnek köszönhetően egyre több eltömődött pórus, majd pattanás lesz a bőrünkön. Léteznek speciális arctisztító termékek, de a micellás víz is szuper választás. Mindössze arra kell figyelnünk, hogy mindig a bőrtípusunknak megfelelő termékeket válasszuk.


Bőrradírozás

Ahhoz, hogy rendesen el tudjuk távolítani az elhalt hámsejteket és a faggyút, ami eltömíti a pórusokat, olyan készítményeket kell használnunk, melyek tartalmaznak szalicilsavat. A többi ápolószerrel ellentétben, a bőrradírozást ne naponta, hanem csak hetente egyszer végezzük el, ellenkező esetben akár kárt is tehetünk a bőrünkben. Radírozás után továbbá ne feledkezzünk meg a bőrápolásról se, azaz utána mindig használjunk hidratáló krémet.


Használjunk arcmaszkot

A bőrradír egyik nagyon jó alternatívája az arcmaszk, leginkább abban az esetben, ha a bőrünk hajlamos a pattanásokra. A maszkoknak hála nem csupán a felesleges faggyút távolítjuk el, hanem a sejtmegújulást is serkentjük. Az arcmaszkok esetében szintén rendkívül fontos, hogy az összetevők között fel legyen sorolva a szalicilsav vagy az aktív szén, ugyanis ezek a leghatékonyabb szerek a mitesszerek ellen.


Mitesszer elleni tapasz használata

A mitesszerek egyik legegyszerűbb ellenszerei a tapaszok, melyek pillanatok alatt képesek megszabadítani a homlokunkat, az orrunkat és az állunkat az eltömődött pórusoktól. Hátrányuk azonban, hogy a hatásuk nem tart olyan sokáig, ugyanis a folyamatos faggyútermelés következtében ismét mitesszeres lesz a bőrünk. Rövidtávon nagyon jó megoldás, azonban hosszútávon kiegészítő alternatívát is érdemes keresnünk.


Természetes anyagok alkalmazása

Akik nem szeretik a mesterségesen előállított készítményeket, azoknak van egy jó hírünk, hiszen számos olyan természetes anyag létezik, mely hatásos a mitesszerek ellen. Ilyen például a teafaolaj, melynek antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása van. Tegyünk egy darab vattára pár cseppet az olajból – akár vízzel is hígíthatjuk –, majd töröljük át az arcunkat. Hasonlóan jó választásnak bizonyulhat a citromlé. Keverjünk össze 4 csepp citromlevet egy evőkanál cukorral, a kapott pasztával dörzsöljük át az arcunkat, majd langyos vízzel öblítsük le. A cink szintén hatásos alternatíva, ugyanis lassítja a faggyútermelést. Mivel azonban a szervezetünk nem képes hosszabb ideig eltárolni az élelmiszerekben (hüvelyesek, magvak, gabona) található cinket, érdemes speciális cinkből készült kenőcsöket használni.

Forrás: Activebeauty