8 kompromisszum a párkapcsolatban, amit sosem szabad megkötnöd
2020-01-09  /  Szerző:   /   Párkapcsolat

Egy párkapcsolatban elkerülhetetlen, hogy bizonyos kérdésekben közös nevezőre jussatok, ezért kompromisszumokra kényszerültök. Ezek lehetnek egészen aprók, például, hogy melyik majonézt vásároljátok, vagy melyik filmre ültök be a moziban. Máskor viszont sokkal jelentőségteljesebb döntéseket kell meghoznotok. Ha egy nagyobb horderejű ügyben nem tudtok megegyezni, vagy csak komoly áldozatok árán, az a párkapcsolat egész jövőjét veszélyeztetheti.

Olvass tovább, és megtudhatod, hogy melyek azok a dolgok, amit biztosan nem szabad feladnod egy kapcsolatért sem.

1. Az álmaidat és céljaidat

Különösen fiatalabb korban fontos, hogy egy szerelem kedvéért ne add fel a legnagyobb álmaidat. Ha a párod tényleg szeret, akkor meg kell ezt értenie, és inkább támogatnia kell, semmint akadályozni, hogy elérd őket.

Ez is érdekelni fog! Ilyen egy igazi boldog párkapcsolat! Te már átélted?

2. Az értékrendedet

Az értékrended a lényed része. Hozzád tartozik, amióta megszülettél. Ha például Te nem iszol, viszont a párod olyan sokat, hogy az már rossz hatással van az együttélésetekre is, akkor ki kell állnod a saját értékítéleted mellett, és ultimátumot adni neki, ahelyett, hogy eltűrnéd a viselkedését.

3. A jövőképedet

Ha mindig is két gyereket akartál, és a kertvárosban élni, akkor olyan embert keress, aki mellett ez megvalósulhat. Amennyiben két ember jövőképe gyökeresen különbözik, akkor az hosszabb távon ellehetetleníti a kapcsolatukat.

4. A családodat, és a barátaidat

Légy óvatos egy olyan partnerrel, aki nem akarja, hogy találkozz a számodra kedves, és fontos emberekkel. Persze egy friss párkapcsolatban lehet, hogy kevesebb időd lesz a szeretteidre, de senki kedvéért nem kell kizárnod őket teljesen az életedből.

5. Az önbecsülésed

Egy egészséges párkapcsolatban két ember egymást erősíti, szereti, és gondoskodik róla. A párodnak minden helyzetben ki kell állnia érted, és támogatnia. Sosem szabad hagynod, hogy a partnered sértegessen, és elhitesse Veled, hogy nem vagy elég jó.

6.  Az elveidet

Ha például azon kapod a partnered, hogy előszeretettel flörtöl másokkal, de ez Téged kellemetlenül érint, akkor beszélnetek kell róla. Az ellenérzéseid ugyanis nem fognak elmúlni, még ha megpróbálod el is fogadni ezt a rossz tulajdonságát. Ilyen helyzetben nem szabad engedned.

7.  Azt a döntésedet, hogy milyen párkapcsolatot szeretnél

Egy konzervatív felfogású ember számára elfogadhatatlan egy nyitott kapcsolat lehetősége. Ha Te sem tudnád magad elképzelni egy ilyen helyzetben, akkor ne is engedd senkinek, hogy belekényszerítsen az elveid feladásába.

8. A pénzügyi elveidet

Minden párkapcsolatban létfontosságúak a közös pénzügyi célok is. Ha az egyik fél spórolna, például egy közös otthonra, a másik viszont két kézzel szórja a pénzt, az rengeteg konfliktust eredményez. Bármelyik csoportba is tartozz, nem fogod jól érezni magad, ha más szabályai szerint kell élned.