Túrótorta körteszósszal mentesen
Hozzávalók kb. 12 szelethez:
-5 tojás
-12 dkg cukor
-50 dkg laktózmentes tehéntúró
-1 kis pohár laktózmentes tejföl
-1 rúd vanília rúd kikapart magja
-4 evőkanál kókuszliszt
-1 tk kukoricakeményítő
-1 citrom reszelt héja és leve
-1 dl kókuszolaj
-1 dl kókusztej
Körte szószhoz:
-2-3 db körte
-1,5 evőkanál méz
-½ tk kanál fahéj
-1/2 tk citrom héja és leve
-2 centis gyömbér meghámozva, lereszelve
-1/2 tk kukoricakeményítő
-1/2 dl víz
Elkészítés:
1. A tojássárgáját és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a kókuszlisztet, kókuszolajat, citrom reszelt héját és levét, kókusztejet és a kukoricakeményítőt, és alaposan elkeverjük.
2. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába.
3. A masszát kókuszolajjal kikent formába öntjük, és 180 fokos sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
4. Közben meghámozzuk és kockára vágjuk a gyümölcsöt, majd egy kis lábosban felmelegítjük a mézet, és hozzáadjuk a körtét, a fahéjat, a gyömbért, és a vizet. Megpároljuk, annyira, hogy a gyümölcs ne essen szét. A kukoricakeményítővel sűrítjük.
5. A tortát csak akkor szeleteljük, amikor teljesen kihűlt, és a langyos körteszósszal tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
1 szelet: 235 kalória