Tündérsüti
Hozzávalók kb. 30 szelethez
A tésztához:
-50 dkg liszt
-1 csomag sütőpor
-25 dkg puha margarin
-20 dkg porcukor
-5 tojássárga
A töltelékhez:
-2 csomag puncs ízű főzős pudingpor
-8 ek. kristálycukor
-5 dl tej
-1 nagy pohár tejföl (450 g)
-5 tojásfehérje
-0,5 citrom reszelt héja
-1 ek. rum vagy rumaroma
Elkészítés:
Először a töltelékhez a tejből, a cukorból és a pudingporból a csomagolás szerint sűrű pudingot főzünk. Még melegen hozzákeverjük a tejfölt. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, amit hozzákeverünk a tejfölös pudinghoz, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot. Ha kész, a citrom héjával és a rummal ízesítjük.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztához elkeverjük a lisztet a sütőporral. Gépi habverővel habosra verjük a margarint a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat. Utána hozzáadjuk a lisztes keveréket és kézzel lágy, de formázható tésztát gyúrunk.
A tészta 40%-át kicsit félretesszük. A másik, nagyobbik cipót egy sütőpapíron, lisztezett sodrófával kinyújtjuk egy 24x38-as tepsi méretére. Ha egyenletes vastagságú, akkor átemeljük a tepsire. Ráöntjük a tölteléket, és a sütőben kb. 30 percig sütjük.
Közben a tetejére 2 mm vékonyra kinyújtjuk a tésztát, és rácsot készítünk a tészta tetejére. Egymás alatt-fölött bújtassuk át a csíkokat! Fél óra sütés után a rácsot óvatosan a süteményre emeljük (vagy ilyenkor rácsozzuk be vele a tészta tetejét), és további 10 percig sütjük. Mikor megsült a töltelék még képlékenynek tűnik, de hűlés közben megszilárdul. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva