Visszér elleni gyógynövények
2023-08-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Számos gyógynövény, ritkábbak, és egészen elterjedtek is használhatók visszeres panaszok kezelésére. Tea vagy borogatás formájában, íme a legfontosabbak:

Vörös szőlőlevél kivonat: a vörös szőlőlevél kivonatát a népi gyógyászataóban visszérkezelésre használják. Antioxidánsai és hatóanyagai segítik az érfalak erősítését és a vérkeringés javítását. További népszerű gyógynövények visszeres panaszok kezelésére:

Vadgesztenye: A vadgesztenye kivonatot is alkalmazzák. A benne található vegyületek elősegíthetik az érfalak erősítését és a vénák összehúzódását.

Az árnika krémek és gélek formájában is elérhető, és segíthet enyhíteni a visszérből eredő kellemetlenségeket, mint a duzzanat és fájdalom.

A körömvirág krémek és kenőcsök formájában is használatos visszérből eredő tünetek enyhítésére.

A hegyi arnikát gyakran alkalmazzák visszér és zúzódások kezelésére. Azonban belsőleges alkalmazása csak orvosi felügyelet mellett ajánlott, mivel túlzott mennyiségben toxikus lehet.

A minden konyhában megtalálható kamilla gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal bír, és segíthet enyhíteni a visszérből származó irritációt és duzzanatot.

Említett gyógynövényeket gyakran kiegészítőként vagy kenőcsök, krémek formájában használják. Azonban mindig ellenőrizd az összetevőket és konzultálj egy orvossal, mielőtt bármilyen új kezelést vagy terméket alkalmazol.