Top 5 ok, amiért nem érsz rá randizni
2022-12-28  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Napjainkban sokan küzdünk időhiánnyal. Túl sokat dolgozunk, egyedül neveljük a gyerekeinket, plusz képzéseket vállalunk, esetleg sokat utazunk a munkahelyünk miatt. Ez mind olyan indok, amely jelentősen megnehezíti a társas kapcsolataink ápolását, és ezzel együtt a párkeresést is. De ugyanakkor legyünk őszinték, számtalan olyan eset van, amikor csak kifogásokat keresünk. Talán az újtól való félelemből, talán nem is igazán akarunk elköteleződni, vagy talán más lelki tényezők miatt, amelyeket magunk előtt sem merünk bevallani.

De mi az az 5 leggyakoribb indok, amelyre hivatkozunk, csak hogy elfedjük a valódi problémákat?

 

„Túl sokat dolgozom.”

Mindenki túl sokat dolgozik. De azért lássunk kicsit a fenti kijelentés mögé. Egy héten hány óra ez? 40, esetleg 50? Van, aki még ennél is többet, hiszen esetleg mellékállást vállal, vagy saját vállalkozást futtat az alkalmazotti pozíciója mellett. Így valóban nehéz még ismerkedésre is időt szakítani, mivel testileg és lelkileg is megterhelő egy ilyen szoros napi beosztás. Mégsem lehet ezt az idők végezetéig csinálni, mert azt senki nem bírja. Ráadásul az életnek nem szabadna pusztán a munkáról szólnia, mert arra az egészséged is rámegy.

„A semmi közepén élek, nincs lehetőségem a városba beutazni egy-egy randi kedvéért.”

Ebben a helyzetben természetesen érhető, ha egy héten több este nem áll módodban messzire utazni egy randi kedvéért, de azért egy héten egyszer biztosan meg tudnád oldani, ha nagyon akarod. Ráadásul az online társkereséshez még a szobádból sem kell kitenned a lábad, egészen addig, amíg valaki olyannal meg nem ismerkedsz, akivel mindenképpen találkoznál.

„Az online ismerkedés túl sok időt elvesz, olyan, mint egy másodállás.”

Senki nem mondta, hogy az ismerkedés ne igényelne némi energia és időbefektetést. Az online profilodat fel kell töltened, bemutatkozást kell írni, levelekre, üzenetekre válaszolni. Ha túl fárasztónak találod mindezt, akkor kijelölhetsz egy-egy napot a héten, és csak akkor lépsz fel az oldalra, így nem aprózódsz szét a feladatok között, mégis többet tettél önmagadért a semminél.

„Ha randevúzni járok, akkor nem tudok találkozni a legjobb barátaimmal.”

Egy párkapcsolatra valóban időt kell szánnod, és az elején biztosan többet is, hiszen egy friss szerelem esetén legszívesebben szinte minden percünket az új párunkkal töltenénk. Ilyenkor tényleg háttérbe szorulnak kicsit a barátok, de ez csak átmeneti. Legalábbis nem kell, hogy véglegesen elvágd a szociális kötelékeidet. Meg kell találnod az egészséges egyensúlyt az életed minden területén, esetleg átszervezni az időbeosztásod, és átértékelni a dolgaidat, de némi erőfeszítéssel minden megoldható.

Ez is érdekelhet! - 5 hasznos tanács, ha szülőként randiznál

„Nem tudok ismerkedni, mert gyerekeim vannak.”

Az egész hetes munka, és a gyereknevelés mellett nem könnyű új társat keresni, de szerencsére nem is lehetetlen. Akkor sem, ha még segítségre sem igazán számíthatsz, vagy nem engedhetsz meg magadnak egy bébiszittert. Biztosan vannak barátaid, szüleid, közeli ismerősök, akik esetleg beugranak egy-egy órára, hogy Te kicsit „elszökhess” otthonról. Randizni egyébként sem csak péntek este lehet, vagy hétvégén. Ha már iskolásak a gyerekek, akkor akár iskolaidőben is szervezhetsz például egy ebédet, ahová még Te is ki tudsz ugrani, munkaidőben. Fontos a kreativitás, és a rugalmasság részedről, de hidd el, minden megoldható, ha igazán ezt akarod.