Töltött kaliforniai paprika sonkás raguval
Hozzávalók (4 adag):
-4 kisebb piros kaliforniai paprika
-200 g füstölt, szeletelt sonka
-1 fej vöröshagyma
-2 konzerv (400 g) fekete bab
-250 g főtt gabonakeverék (pl. bulgur, árpa, quinoa)
-60 g feta sajt
-1 érett avokádó
-2 lime ( citrom is jó)
-Olívaolaj, vörösborecet, só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A paprikák tetejét vágd le, távolítsd el a magokat, majd az együtt tedd be őket a sütőbe, hogy puhuljanak.
Vágd apróra a sonkát, és pirítsd meg. Add hozzá az apróra vágott hagymát, és párold még pár percig.
Locsold meg 1 evőkanál vörösborecettel, öntsd rá a fekete babot (lével együtt), és forrald össze.
Vedd ki a paprikákat, ültesd őket a ragu tetejére. Töltsd meg őket a gabonával és egy kis fetával, majd tedd vissza a kalapokat. Süsd az egészet még 20 percig.
Közben az avokádót vágd kockákra, locsold meg lime-lével, és tálalás előtt kanalazd a paprikákra.