Töltött kaliforniai paprika sonkás raguval
2025-04-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók (4 adag):

-4 kisebb piros kaliforniai paprika

-200 g füstölt, szeletelt sonka

-1 fej vöröshagyma

-2 konzerv (400 g) fekete bab

-250 g főtt gabonakeverék (pl. bulgur, árpa, quinoa)

-60 g feta sajt

-1 érett avokádó

-2 lime ( citrom is jó)

-Olívaolaj, vörösborecet, só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A paprikák tetejét vágd le, távolítsd el a magokat, majd az együtt tedd be őket a sütőbe, hogy puhuljanak.

Vágd apróra a sonkát, és pirítsd meg. Add hozzá az apróra vágott hagymát, és párold még pár percig.

Locsold meg 1 evőkanál vörösborecettel, öntsd rá a fekete babot (lével együtt), és forrald össze.

Vedd ki a paprikákat, ültesd őket a ragu tetejére. Töltsd meg őket a gabonával és egy kis fetával, majd tedd vissza a kalapokat. Süsd az egészet még 20 percig.

Közben az avokádót vágd kockákra, locsold meg lime-lével, és tálalás előtt kanalazd a paprikákra.