Tojásos csirkemáj
2024-01-24  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-50 dkg csirkemáj, szív nélkül

-12 tojás

-1 fej vöröshagyma

-3 gerezd fokhagyma

-3 ek. olaj + a tálhoz

-1/2 cs. petrezselyem

-1 tk. morzsolt majoránna

-8 szelet teljes kiőrlésű szendvicskenyér

Elkészítés:

A májat megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. A tojások felét keményre főzzük, lehűtjük, megtisztítjuk és nagyobb kockákra vágjuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a petrezselymet finomra aprítjuk (de néhány levelet tegyünk előbb félre a díszítéshez). 

A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük. Mélyebb serpenyőben az olaj felét felforrósítjuk, a májat kissé megpirítjuk benne, a majoránnával fűszerezzük. A maradék tojást nagyobb edényben felverjük, a kihűlt májjal és a feldarabolt főtt tojással összekeverjük, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, és jól átkeverjük.

A májas masszát kiolajozott sütőtálban elterítjük, és a sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Egy-egy adagot 2-2 szelet kenyér közé emelünk (ízlés szerint előtte kissé meg is piríthatjuk), és petrezselyemmel díszítve, frissen tálaljuk.

Munka: kb. 25 perc

Fogyasztható: kb. 45 perc múlva

1 adag: 602 kcal