Tojásos csirkemáj
Hozzávalók 4 személyre:
-50 dkg csirkemáj, szív nélkül
-12 tojás
-1 fej vöröshagyma
-3 gerezd fokhagyma
-3 ek. olaj + a tálhoz
-1/2 cs. petrezselyem
-1 tk. morzsolt majoránna
-8 szelet teljes kiőrlésű szendvicskenyér
Elkészítés:
A májat megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. A tojások felét keményre főzzük, lehűtjük, megtisztítjuk és nagyobb kockákra vágjuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a petrezselymet finomra aprítjuk (de néhány levelet tegyünk előbb félre a díszítéshez).
A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük. Mélyebb serpenyőben az olaj felét felforrósítjuk, a májat kissé megpirítjuk benne, a majoránnával fűszerezzük. A maradék tojást nagyobb edényben felverjük, a kihűlt májjal és a feldarabolt főtt tojással összekeverjük, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, és jól átkeverjük.
A májas masszát kiolajozott sütőtálban elterítjük, és a sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Egy-egy adagot 2-2 szelet kenyér közé emelünk (ízlés szerint előtte kissé meg is piríthatjuk), és petrezselyemmel díszítve, frissen tálaljuk.
Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 602 kcal