Tojáslikőrös süti
Hozzávalók 20 szelethez
-3 tojás
-1 csomag vaníliás cukor
-15 dkg porcukor
-1,5 dl + 2 ek. tojáslikőr
-1,5 dl olaj
-8 dkg liszt
-7 dkg kukoricakeményítő
-2 tk. sütőpor
-10 dkg fehér csokoládé
-1 dl tejszín
-3 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A tojást a vaníliás cukorral és a porcukorral felverjük. Hozzáadjuk a 1,5 dl tojáslikőrt és az olajat. A lisztet a keményítővel és sütőporral elkeverjük. Jól összedolgozzuk a folyékony hozzávalókkal.
Az őzgerincformát (kb. 30 cm hosszú) sütőpapírral kibéleljük. A masszát beleöntjük, és a sütőben kb. egy óra alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
A fehér csokit felolvasztjuk, hozzáadjuk a 2 ek. tojáslikőrt, a tejszínnel lazítjuk. Az étcsokit is megolvasztjuk. Rácsorgatjuk a fehér csokit a süteményre, és apró étcsokoládé-pöttyöket cseppentünk rá. Azokból virágokat formázunk egy fogpiszkáló segítségével. A süteményt tálalásig hűtőbe tesszük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva