Tojáslikőrös süti
2024-04-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Hozzávalók 20 szelethez

-3 tojás

-1 csomag vaníliás cukor

-15 dkg porcukor

-1,5 dl + 2 ek. tojáslikőr

-1,5 dl olaj

-8 dkg liszt

-7 dkg kukoricakeményítő

-2 tk. sütőpor

-10 dkg fehér csokoládé

-1 dl tejszín

-3 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A tojást a vaníliás cukorral és a porcukorral felverjük. Hozzáadjuk a 1,5 dl tojáslikőrt és az olajat. A lisztet a keményítővel és sütőporral elkeverjük. Jól összedolgozzuk a folyékony hozzávalókkal.

Az őzgerincformát (kb. 30 cm hosszú) sütőpapírral kibéleljük. A masszát beleöntjük, és a sütőben kb. egy óra alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!

A fehér csokit felolvasztjuk, hozzáadjuk a 2 ek. tojáslikőrt, a tejszínnel lazítjuk. Az étcsokit is megolvasztjuk. Rácsorgatjuk a fehér csokit a süteményre, és apró étcsokoládé-pöttyöket cseppentünk rá. Azokból virágokat formázunk egy fogpiszkáló segítségével. A süteményt tálalásig hűtőbe tesszük.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 3 óra múlva