Tippek és trükkök, hogy jól nézz ki egy online meetingen
2021-03-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Az utóbbi évben sokkal többet ültünk a laptopunk kamerája előtt, mint korábban. Annak érdekében, hogy minimum olyan jól nézzünk ki az online meetingek során, mint élőben, az alábbi tanácsokat érdemes megfogadnunk.

A megfelelő kamerabeállítás

Annak érdekében, hogy a legelőnyösebb arcunkat mutassuk, a kamerát mindig szemmagasságba állítsuk. Ehhez nyugodtan használhatunk könyveket, melyek segítségével magasabbra tudjuk helyezni a laptopot. Ezen kívül arra is figyeljünk, hogy ne tegyük se túl messzire, se túl közelre a laptopot. A legoptimálisabb, ha a felsőtestünk egy része látszódik, és a fejünk felett is van még szabad hely. Amennyiben két képernyőt használunk, akkor ezek úgy legyenek beállítva, hogy a tekintetünk mindig a kamera felé irányuljon.

A megfelelő háttér

Természetesen a háttérnek is fontos szerepe van, így ne látszódjanak se nyitott ajtók, se a rendetlenség, hiszen ezeknek semmi helyük egy online meetingen. A teljesen fehér háttér sem előnyös, hiszen rendkívül steril hatást kelt. A legideálisabb esetben pár méterre mögöttünk egy komód vagy egy szekrény található, ezek mélységet adnak a térnek. Természetesen mindig legyen rend a látható területen, illetve professzionálisan nézzen ki, azaz ne legyenek láthatóak az előző nyaraláson készült bikinis képeink.

 

A megfelelő megvilágítás

Az előnyös megjelenéshez szükségünk van megfelelő megvilágításra. Olyan lámpákat használjunk, melyeket oldalt is el tudunk helyezni. A kicsi és kemény fényt adó világítást kerüljük, ugyanis ezek csak egy oldalról világítják meg az arcunk vonásait. A legideálisabb, ha oldalra helyezzük a fényforrást, méghozzá az ablak mellé. Amennyiben kevés természetes fény jut be a szobába, akkor a mennyezeti lámpával is próbálkozhatunk. Abban az esetben, ha ez nem elegendő, azaz túl sötét van, akkor szerezzünk be speciális LED-lámpákat, melyeket direkt erre a célra találtak ki.

A megfelelő ruházat

Annak ellenére, hogy az otthonunkból telefonálunk, figyelnünk kell a ruházatunkra, hiszen nem túl előnyös képet festünk magunkról, ha a melegítőben tárgyalunk. Az online meeting során is úgy öltözzünk fel, mintha munkába mennénk. Természetesen nem kell túlzásokba esnünk, hiszen egy nadrágkosztüm már soknak bizonyul. Egy elegáns és egyszerű blúz vagy ing tökéletes választás, viszont az apró mintákat és a rendkívül világos fehér színt kerüljük. Pasztellszínekkel ellenben nem lőhetünk mellé.A megfelelő smink

A laptop kamerája sápaszt, illetve nem emeli ki az arckontúrokat. Ebből kifolyólag az online meetingekhez használjunk picit több sminket. Ne fogjuk vissza magunkat a pirosítóval, így frissebb lesz a megjelenésünk, továbbá kiemeljük vele az arccsontunkat. A bronzosító szuper ellenszere a sápadt bőrnek, egy concealer segítségével pedig könnyedén eltüntethetjük a szem alatti táskáinkat. A szemöldökünket is nyugodtan kiemelhetjük, ugyanis ettől sokkal frissebb lesz a tekintetünk.

Forrás: Activebeauty