Tévhitek az online randizásról
2024-05-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Az online randizás az elmúlt évek során alapjaiban változtatta meg az ismerkedési szokásainkat. Egyre több ember választja ezt a módszert, növelve ezzel a pártalálási esélyeiket, és minél több a résztvevő, annál elfogadottabbá válnak ezek a felületek. Ennek ellenére számos tévhit él az online randizással kapcsolatban. Nézzük meg a leggyakoribbakat, és hogy miért érdemes ezeket eloszlatni.

Senki nem a valós arcát mutatja az adatlapján

Az egyik legelterjedtebb tévhit, hogy az emberek az online térben mindent megszépítenek magukról. Bár valóban előfordul, hogy egyesek kissé kozmetikázzák az adatlapjukat (például életkor vagy testalkat tekintetében), ez nem kizárólag az online ismerkedés sajátossága. Az offline világban is gyakoriak az ilyen típusú füllentések. A családi állapot vagy a végzettség terén történő hazudozás azonban jóval ritkább, mivel ezek a valóságban gyorsan kiderülnek. Az online randizás során is hamar rájövünk, ki az, aki nem őszinte. Fontos, hogy óvatosak legyünk, és ne higgyünk el mindent, amit olvasunk, de emiatt nem kell elkerülnünk az online randizást.

Az online randizás a veszteseknek való

Sokan még mindig úgy gondolják, hogy az online társkeresőkön csak azok keresnek párt, akik a való életben nem képesek, vagy eddig nem jártak sikerrel. Ez a feltételezés azonban nem veszi figyelembe az egyéni körülményeket. Az, hogy valaki nem talál partnert a közvetlen környezetében, nem jelenti azt, hogy lúzer lenne. Sőt, az online randizás lehetőséget ad arra, hogy sokkal több embert ismerjünk meg, mint amit a mindennapi életben lehetne. Ezen platformok segítségével sokkal nagyobb eséllyel találhatjuk meg a számunkra ideálisabb partnert, hiszen a választék szélesebb, és a keresés tudatosabb. Ráadásul kutatások szerint az online megismert párok között nincs lényeges különbség az offline módon találkozókhoz képest.

Csak kalandorokkal lehet ismerkedni, komoly kapcsolatra esély sincs

Gyakori tévhit, hogy az online indult kapcsolatok rövidebb életűek. Ezzel szemben egy amerikai kutatás szerint az online ismerkedő párok közül kisebb százalékban váltak el, mint azok, akik offline találkoztak először. A felmérés szerint az online találkozott párok 5,96%-a vált el, míg az offline ismerkedő párok esetében ez az arány 7,67% volt. Bár a különbség nem túl nagy, jól mutatja, hogy az online ismerkedés semmilyen hátránnyal nem jár a kapcsolat tartósságát illetően. Az online kapcsolatok esetében a partnerek gyakran elégedettebbek is.

Mindent az algoritmusok szabályoznak

Sok társkereső oldal algoritmusokat használ arra, hogy megfelelő partnereket ajánljon. Ezek az algoritmusok azonban nem tökéletesek. Az alapjukat képező adatok és személyiségtesztek nem tudják teljes mértékben figyelembe venni az egyéni különbségeket és a személyiség mélyebb rétegeit. Bár érdemes megnézni, kiket ajánl az algoritmus, ne várjuk, hogy a tökéletes partnert elsőre feldobja számunkra. Az ismerkedés így is munkát és személyes erőfeszítést igényel, az algoritmusok pedig legfeljebb megkönnyítik a kezdést.

 

Ez is érdekelhet! - Miért jó, ha a neten keresel társat?