Pisztáciás croissant eperrel
2024-05-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók:

-1 csomag vajas élesztős leveles tészta

-1 tojás

-10 dkg pisztáciavaj

-10 dkg fehér csokoládé

-20 dkg eper

-3 dkg pisztácia

Elkészítés 8 darabhoz:

A sütőt előmelegítjük 220 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód és egy nagy tepsit előkészítünk. A tojást egy villával alaposan felverjük.

A tésztát 4 egyforma nagyságú részre vágjuk és a téglalapokat átlósan elfelezzük

A háromszögeket a széles oldalról feltekerjük, a tepsire sorakoztatjuk, majd a felvert tojással bekenjük.

Kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük

Közben a fehér csokoládét egy tálkába tördeljük és a mikróban megolvasztjuk úgy, hogy 30 másodpercenként kivesszük átkeverni.

Belekeverjük a pisztáciavajat és félretesszük hűlni. Az epret megtisztítjuk és felszeleteljük.

A pisztáciát durvára aprítjuk.

A kihűlt croissantokat keresztben felvágjuk és megtöltjük a pisztáciáskrémmel és eperrel. Végül a tetejüket is díszítjük a krémmel és a durvára vágott pisztáciával.

Tipp: Ha nem tiszta, 100%-os pisztácia vajat használunk, akkor nem kell a fehércsokoládé a recepthez. Elég csak a kész pisztáciakrémmel megtölteni a croissantokat.