Pisztáciás croissant eperrel
Hozzávalók:
-1 csomag vajas élesztős leveles tészta
-1 tojás
-10 dkg pisztáciavaj
-10 dkg fehér csokoládé
-20 dkg eper
-3 dkg pisztácia
Elkészítés 8 darabhoz:
A sütőt előmelegítjük 220 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód és egy nagy tepsit előkészítünk. A tojást egy villával alaposan felverjük.
A tésztát 4 egyforma nagyságú részre vágjuk és a téglalapokat átlósan elfelezzük
A háromszögeket a széles oldalról feltekerjük, a tepsire sorakoztatjuk, majd a felvert tojással bekenjük.
Kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük
Közben a fehér csokoládét egy tálkába tördeljük és a mikróban megolvasztjuk úgy, hogy 30 másodpercenként kivesszük átkeverni.
Belekeverjük a pisztáciavajat és félretesszük hűlni. Az epret megtisztítjuk és felszeleteljük.
A pisztáciát durvára aprítjuk.
A kihűlt croissantokat keresztben felvágjuk és megtöltjük a pisztáciáskrémmel és eperrel. Végül a tetejüket is díszítjük a krémmel és a durvára vágott pisztáciával.
Tipp: Ha nem tiszta, 100%-os pisztácia vajat használunk, akkor nem kell a fehércsokoládé a recepthez. Elég csak a kész pisztáciakrémmel megtölteni a croissantokat.