Testi és lelki felüdülést nyújt a jóga kezdőknek otthon
2021-07-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Ajánló
A jóga kezdőknek otthon is kivitelezhető tevékenység, hiszen tulajdonképpen semmilyen extra felszerelésre nincs szükség. Sőt, a tapasztalat azt mutatja, kezdőként az otthonunk magányában könnyebben el tudunk lazulni, mintha egy jógastúdióban többedmagunkkal azon görcsölnénk, vajon helyesen végezzük-e el az adott ászanákat.Néhány szóban a jóga hatásairól

A jóga segít tónusossá tenni a testünket, javítja az erőnlétünket, sőt, még a fogyásban is besegíthet. Ezek alapvetően a jóga fizikai értelemben vett pozitív hatásai – ám a többezer éves múltra visszatekintő módszerek és technikák tudománya ennél jóval többet kínál. A jóga ugyanis segíthet megtalálni a saját magunkhoz vezető utat, a lelki békét. Ha rendszeresen vagyunk kitéve stressznek a napunk folyamán, a jógánál hatékonyabb és egészségesebb „nyugtatót” aligha találhatunk.

A jóga világában kalandozva hamar szembesülünk a ténnyel, miszerint az ászanák szép, precíz kitartása csak az egyik oldala a szóban forgó mozgásformának. A jógázáshoz elengedhetetlenül fontos az elménk lecsendesítése, ezt a praktikát viszont ritkán lehet egyik napról a másikra elsajátítani. A megfelelő légzéstechnika, a fókusz megtartása szintén olyan szegmensei a jógának, amit sok gyakorlással tehetünk a magunkévá.

Jóga kezdőknek otthon: célkeresztben a folyamatosság

A kezdő jógázók részéről gyakori kérdés, miszerint mennyi időt érdemes napi szinten eltölteni jógával? A kezdeti lelkesedéstől fűtötte kezdők gyakorta elkövetik azt a hibát, hogy nagyobb lélegzetvételű időintervallumokban gondolkodnak. Nos, a profik tanácsát megfogadva ne a mennyiségre, sokkal inkább a minőségre fókuszáljunk! Nem szükséges több órát jógával tölteni. A siker kulcsa a folyamatosságban van, még abban az esetben is, ha „csak” 15-20 percet szabadítunk fel a jógához a napunkból.

Az első lépés sikere előre borítékolja a hosszú távú hatékonyságot

A jógának számos típusa van, amelyek között szépszámban akad olyan, ami kifejezetten a kezdőknek kedvez. Mielőtt bizalmat szavazunk bármelyik módszernek is, bizonyosodjunk meg arról, hogy az valóban megfelel az edzettségi szintünknek.