Tényleg a szingli élet a legjobb választás számodra?
2021-04-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Nincs azzal semmi baj, ha valaki nem szeretne elköteleződni, és inkább egyedül éli le az életét. Bár az ember alapvetően társas lény, ettől függetlenül átmenetileg akár felüdülés is lehet szinglinek lenni még azok számára is, akik a párkapcsolatok hívei. Hogy miért?

Számos okot fel tudunk sorolni, köztük tudományosan igazoltakat is.

Íme néhány ezek közül!

Jobban megismered önmagad

Tudod Te igazán, hogy ki is vagy? Jól ismered az igazi éned? Az álmaidat, a vágyaidat? Egy párkapcsolatban hajlamosak vagyunk a partnerünk igényeire jobban összpontosítani a sajátjaink helyett, és fontosabbnak tartjuk a párunk érzéseit, mint, hogy mi mit érzünk iránta. De egyedülállóként nincs senki más az életünkben, akire figyelnünk kellene. Itt és most a lehetőség, hogy csak magaddal törődj, kitaláld, ki is vagy valójában, mit szeretnél és mit nem. Leteheted a terheket, amelyeket eddig a válladon cipeltél, lezárhatod a múltat, és tiszta lappal új életet kezdhetsz.

Jobban figyelsz az egészségedre

Még 2016-ban, a világ akkori legidősebb nője, Emma Morano azt nyilatkozta, hogy a hosszú életének a titka a szingliség. Hogyan lehetséges ez? Az egyedülálló emberek kevésbé szenvednek érzelmi és fizikai egészségügyi problémáktól, ráadásul nagyobb figyelmet fordítanak a testedzésre és az egészségesebb táplálkozásra is.

Ezt is olvasd el! - A boldog szinglik 6 titka

Több barátod van

Köztudott tény, hogy a szingli emberek nagyobb baráti társasággal veszik körbe magukat, mint családos társaik. Attól ugyanis, hogy valaki nem él párkapcsolatban, még nem kell magányosnak is lennie. Minden problémájával másik ismerőst keres meg, és nem csak egyetlen társra támaszkodik egész életében. Ráadásul, akik erősebb szociális kapcsolatokkal rendelkeznek, azok kiegyensúlyozottabb életet élnek, és ez pozitívan hat ki az egészségükre is.

Több pénzed van

Ha csak magadra költesz, és nincsenek gyerekeid, akiket el kellene tartanod, akkor valószínűleg a bankszámládon is nagyobb összeg gyarapszik. Az egyedülálló emberek általában kevesebb adósságot vállalnak, mint a házasok, és emellett kevésbé anyagiasak.

Válogatósabb lehetsz

Néha a szingliség egyet jelent azzal, hogy visszautasítod a megállapodás lehetőségét. Nem csupán egy középszerű partnernek mondasz nemet, de a vele várható közös középszerű életre is. Sok olyan emberről hallani, aki félreteszik az álmaikat, amikor belépnek egy párkapcsolatba, de Te nem tartozol közéjük. Egyedülállóként megteheted, hogy azzal és annyit foglalkozol, amivel Te szeretnél. Követed a céljaidat, és nem kell alkalmazkodnod mások elvárásaihoz. Te döntöd el, hogy kinek a társaságára szánsz időt, mert a saját életed az első.

Nem vagyunk egyformák. Van, akinek egy párkapcsolat a legfőbb cél az életében. Másoknak viszont fontosabb az önmegvalósítás, semmint egy szoros kötelék valaki iránt. Egyetlen embert kell úgy tisztelned és elfogadnod, ahogy van, az pedig Te saját magad vagy. Hiszen ki máshoz fűzhetne hosszabb és szorosabb kapcsolat, mint önmagadhoz. Ha felismered, hogy a saját boldogságod csakis rajtad múlik, és nem egy másik emberen, onnantól a szingliséget is másként fogod megélni.