Te valóban meg tudod bocsátani a párod hűtlenségét?
2023-03-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Amikor hűtlenség történik egy házasságban vagy egy elkötelezett, szoros párkapcsolatban, az pusztító hatással van mindenkire. Arra, aki elszenvedi, de arra is, aki elköveti. Ilyenkor a fájdalom, a düh, zavartság és az elkeseredés lesz úrrá mindenkin. Ha Te is ezeket érzed, nem vagy egyedül, mind természetes emberi reakció.

 

Ha Te vagy az áldozat, akkor az alábbi gondolatok kavaroghatnak a fejedben.

Fogalmad sincs, hogy mit jelentesz a párod számára, mert már egyáltalán nem érzed különlegesnek magad a szemében. Megkérdőjelezed, hogy szeretett-e valaha is Téged.

Nem tudod, hogy Te tettél-e valami rosszat, aminek ez lett a következménye. Kétségeid támadnak, hogy elég jó és vonzó vagy-e.

Az igazságérzeted darabjaira hullott szét.

Már képtelen vagy kontroll alatt tartani a gondolataidat, az érzéseidet és a tetteidet.

Nem tudsz a munkára koncentrálni, nem bírsz enni, sem aludni. Vagy épp ellenkezőleg, a munkába, evésbe, alvásba menekülsz, csak, hogy ne kelljen tudomást venned a történtekről.

Magányosnak érzed magad, mert fogalmad sincs, hogy kit kellene felhívnod, hiszen nem szeretnéd, hogy a családod vagy a barátaid meggyűlöljék a párod.

Nem akarod soha többé látni a partnered, vagy szokatlanul ragaszkodóvá válsz.

Úgy érzed, revansot kell venned, és találnod azonnal valakit, akivel Te is ugyanekkora fájdalmat okozhatsz a párodnak.

 

Ha Te vagy az a fél, aki a hűtlenséget elkövette, akkor az alábbi érzelmi viharokon mehetsz keresztül.

Függetlenül attól, hogy Te mondtad el a partnerednek, vagy rajtakapott, megkönnyebbülést fogsz érezni, főleg, ha már régóta tartottad a titkodat.

Bár az egyik feled jobban érzi magát ettől a helyzettől, de a másik feledet őrülten furdalja a lelkiismeret. Pontosan tudod, hogy mekkora fájdalmat okoztál a tetteiddel.

Fogalmad sincs, hogy mennyit mesélj el a párodnak erről az egészről, mert szeretnéd megvédeni őt.

Ideges vagy, és ijesztőnek tűnik a jövő, félsz, hogy teljesen magadra maradsz, szégyen és undor fog el önmagadtól.

Nem tudod, hogy ki vagy Te, mikor lettél ilyen, és persze a harmadik fél miatt is aggódsz, különösen akkor, ha iránta is gyengéd érzelmeket táplálsz.

Egyre inkább elszigetelődsz a környezetedtől, mert tartasz az emberek ítéletétől.

 

Mit tehettek ezek után?

A legnehezebb rész, hogy túl kell élni a napot. Kinek mit mondjatok el? Annyi közös, hétköznapi tennivaló köt össze Titeket, hogyan legyenek ezek után? Miről beszéljetek egymással? 

Ez is érdekelhet! - Hogyan érj tetten egy hűtlen partnert?

 

Egy ilyen helyzetben a lényegre kell koncentrálnotok

Meddig tartott a viszony? A párod szerelmes-e belé, vagy csak futó kaland volt? Ki tudott még róla? És persze a legfontosabb, miért történt meg?

 

Kérj segítséget!

Nem biztos, hogy egy pillanat alatt képesek lesztek kideríteni, miért is történt, ami történt, és hogy mi vezetett odáig, hogy a párod valaki más karjaiban vigasztalódott. Nem kell azonnal döntést hoznod a jövőtökkel kapcsolatban, helyette inkább kérj időt, és gondolkodj. Segíthetnek a családtagjaid és a barátaid, vagy akár egy külső szakember, aki objektíven rávilágíthat a problémákra.

A legtöbb kapcsolat túlélhet egy ilyen affért, de ehhez rengeteget kell mindkét félnek tenni. Vannak, akik azonnal szakítanak, mások a szőnyeg alá söprik a problémát, némák maradnak, és soha nem beszélik meg az esetet igazán. Egyik sem a legjobb út. Hiszen, ha veszitek a fáradtságot, és próbáljátok megérteni az okokat, nyíltan beszéltek a gondjaitokról, akkor akár egy sokkal erősebb kapcsolatot is képesek lesztek egymással felépíteni, mint amilyen valaha is volt.