Te önmagadat adod egy első randin?
2022-09-28  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Életed során már bizonyára Téged is összehozott a sors olyan partnerrel, aki teljesen másként viselkedett a barátai társaságában, mint amely arcát Te megismerted néhány randevú során. Az igazság az, hogy ez a jelenség meglehetősen gyakori. De vajon mi a magyarázata annak, hogy mást mutatunk a randipartnerünk és mást a barátaink felé? Egyáltalán melyik személyiség az igazi a kettőből? És lehet ez ok a szakításra is akár?

Alapvetően két fő oka lehet ennek a kettős viselkedésnek.

Az első a szorongásból és bizonytalanságból fakad. A partnered próbál jó benyomást kelteni benned, és valahol mélyen legbelül úgy érzi, ha a valódi énjét fedné fel előtted, az nem lenne elég jó számodra. Ezért inkább egy álarcot húz magára, amelyet szerinte inkább kedvelnél, és ezzel közelebb kerülhetne hozzád.

A második ok némileg sötétebb, és érzelmileg veszélyesebb. Vannak ugyanis olyan emberek, akik tudatosan másnak adják el magukat, mert titkolnak valamit. Elég, ha azokra a férfiakra gondolsz, akiknek csak addig érdekes egy nő, amíg meg nem kapják. Az első randin minden csodás, hízelegnek, romantikusak és elbűvölőek. Közben a barátaiknak pedig úgy mesélik el, mint egy újabb sikeres vadászatot, amelyben semmi valódi érzelem nem kapott helyett.

Ha ilyen emberrel sikerül összeismerkedned, akkor sajnos magadra vagy utalva, hogy rájöjj, melyik típussal van dolgod.

Melyik arca az igazi?

Általában elmondható, hogy a barátaink előtt önmagunkat adjuk. Abban a közegben nem kell félned, hogy elítélnek egy-egy rossz tulajdonságodért, valószínűleg régóta ismeritek egymást, és átéltetek már számtalan közös élményt. Természetesen ettől függetlenül az lenne a jó, ha mindenki hű maradna a saját személyiségéhez, akármilyen társaságban van is éppen, legyen az egy jó barát, egy kolléga vagy egy első randi egy idegennel.

Ez is érdekelhet! - Ez történik Veled, ha elfogadod önmagadat úgy, ahogy vagy

Ha Te vagy az, aki másnak mutatja magát egy randin…

Ha úgy érzed, hogy sajnos Te sem a valódi énedet adod egy első randin, akkor először is fogadd el a probléma létezését. Aztán gondold végig, hogy biztosan megéri-e? Nincs tökéletes ember a Földön, Neked sem kell annak lenned ahhoz, hogy párt találhass. Ha már az első randin sem vagy őszinte, később egyre csak nehezebb lesz folytatni ezt a mesét, és végül csak azt éred el, hogy a párod nem beléd esik szerelembe, hanem egy nem létező álomképbe. Változtass inkább, és vedd sorra az összes előnyös tulajdonságodat. Ismételd ezeket minden olyan helyzetben, amikor csak elbizonytalanodsz. Míg végül Te is elfogadod olyannak önmagad, amilyen vagy, és akit fel mersz vállalni bárki előtt.