Távkapcsolat - hogyan maradj két lábbal a földön?
2021-11-24  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Minden emberi kapcsolat igényli a folyamatos törődést, egy távkapcsolatban pedig különösen fontos az igények és elvárások közötti egyensúly megtartása. Valószínűleg senkinek sincs kétsége afelől, hogy ez milyen nagy erő és energiaráfordítást igényel akkor, ha a páros tagjai egymástól messzire szakadtak.

Ehhez elengedhetetlen, hogy mindketten két lábbal a földön maradjatok és kövessétek az alábbi tippjeinket!

1. tipp: Rendszeres és hatékony kommunikáció

A kommunikáció kulcsfontosságú minden emberi kapcsolatban, de egy távszerelem esetén még hangsúlyosabb. Tenned kell azért, hogy a kapcsolat ne fulladjon unalomba az egyre sivárabb beszélgetések miatt, ezért rendszeresen érdekes és fontos témákat kell felvetned, hogy egészséges párbeszédeket tudjatok folytatni újra és újra. Ez fenntartja a partnered és a saját érdeklődésedet is.

2. tipp: Sose feledkezz meg a barátaidról!

A barátok és a család támogatása óriási segítség egy távkapcsolatban élő ember számára. Ők ismernek Téged legrégebben és legközelebbről, így a legjobbat akarják számodra. Ha már a pároddal nem találkozhatsz bármikor, akkor legalább a baráti társaságod körében eltölthetsz néhány estét, kimozdulhatsz, szórakozhatsz, amire minden egészséges embernek szüksége van.

3. tipp: Bizalom

Bizalom nélkül nincs kapcsolat. Távkapcsolatban ez hatványozottan igaz. Ha képtelen vagy megbízni a társadban, akkor egy ilyen élet semmiképpen sem való Neked. Biztosnak kell lenned benne, hogy mindketten komolyan gondoljátok ezt a kapcsolatot, és egyikőtök sem fog más karjaiban vigasztalódni egy-egy magányos estén. Ezért is fontos a megfelelő kommunikáció, amellyel nem csupán a gondolataitokat, hanem az érzéseiteket is őszintén át tudjátok egymásnak adni.

Ezt is olvasd el! - Hogyan tartható fenn a láng, ha közbeszól a távolság?

4. tipp: Hosszú távú tervek

Egy komoly kapcsolatban elengedhetetlenek a közös tervek és célkitűzések. Persze a távolság nem könnyíti ezt meg, mégis törekedni kell rá. Kezdhetitek kicsiben, először tervezzétek meg a következő találkozótokat, aztán persze lépjetek nagyobbat, és találjátok ki, mikor és miként jöhet el az idő, hogy újra fizikailag is együtt élhessetek.

5. tipp: Élvezd a kapcsolatot!

Töltsd ki pozitív élményekkel az életed, akkor is, ha éppen egyedül vagy, és akkor is, ha végre együtt lehettek. Mindig tartsd fejben az okát annak, hogy egymástól messzire szakadtatok, ez segít kordában tartani a rossz érzéseket. Csak a cél lebegjen előtted, amikor végre újra együtt lehettek.