A Gucci-ház: Lady Gagát csábítja a név
2021-11-24  /  Szerző:   /   Ajánló

A Gucci-ház (16) megdöbbentő igaz történet a Gucci olasz divatház mögött álló családi birodalomról. Amikor Patrizia Reggiani, a szerény körülmények között felnőtt kívülálló beházasodik a Gucci famíliába, féktelen becsvágya kikezdi a család egységét, és olyan örvénybe taszítja, amit árulás, hanyatlás, bosszú és végül gyilkosság szegélyez…

A női főszerepet, azaz Patriziát Lady Gaga játssza, akit a Csillag születik után ismét Oscar-díjra jelölhetnek. Partnerei, akik mind a Gucci família egy-egy férfitagját alakítják: a férjet játszó Adam Driver, a felismerhetetlenre maszkírozott Jared Leto és a mindig megbízható színészveteránok, Jeremy Irons és Al Pacino.

Lady Gaga elhivatottságát jelzi a szerep iránt, hogy a hírek szerint mintegy kilenc hónapon át, még civilben is olasz akcentussal beszélt. Saját bevallása szerint a forgatás vége felé ez már-már pszichológiai nehézségeket okozott neki, s személyes kapcsolatainak is kárára volt. A színésznőnek kitűzött célja volt, hogy ne csináljon karikatúrát az olasz-amerikaiakból, hanem egy teljesértékű, hiteles olasz nőt játsszon el. Felkészülésének keretén belül több dokumentumfilmet is megnézett Patrizia Reggianiról, illetve számos könyvet is elolvasott.

A film díszbemutatóját november 9-én tartották Londonban, a Leicester Square-en. A vörös szőnyegen felvonult a színészgárda és a stáb számos tagja; Lady Gaga ezúttal merész lila ruhakölteményben vonta magára a fotóriporterek figyelmét. Ez feltehetőleg a 2022 márciusában esedékes Oscar-gálán is így lesz, hiszen a filmet a bemutatót követően nagy esélyesként tartják számon több kategóriában.

 

Magyarországon november 25-től látható a mozikban A Gucci-ház.

Nézd meg a film előzetesét itt!