Tartármártás majonéz nélkül
2024-08-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók

5 ml citromlé

1 darab fokhagyma

40 g mustár

350 g tejföl

 

Tartármártás majonéz nélkül elkészítése

Egy közepes méretű tálban kezdjük el összekeverni a tejfölt a mustárral.

Adjunk hozzá sót, borsot és az összeszúzott fokhagymát (2 gerezd) ízlés szerint. Fontos, hogy a fűszerezés során ízlésünk szerint járjunk el, ne vigyük túlzásba a fűszerezést, ha alapvetően a lágyabb ízeket preferáljuk.

Csepegtessünk bele egy kis citromlevet, ami frissességet és egy kis savanykás ízt ad a mártásnak.

Keverjük össze az egészet – győződjünk meg róla, hogy a mártás homogén jelleget öltött, ezáltal kapva egyenletes ízvilágot.

Kóstoljuk meg a mártást, és szükség esetén igazítsuk tovább az ízesítést.

Miután elkészült a tartármártás, tegyük be a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek jól összeérjenek.

Ez a majonézmentes tartármártás recept kiválóan alkalmas azok számára, akik könnyedebb, de mégis ízletes alternatívát keresnek a hagyományos tartármártáshoz. Különösen ajánlott azoknak, akik figyelnek az egészségükre, vagy speciális étrendet követnek.

A házi tartármártás majonéz nélkül lehetővé teszi, hogy teljes mértékben testre szabjuk az ízeket, elkerülve a felesleges adalékanyagokat és tartósítószereket. Ezen kívül a friss alapanyagok használata garantálja a tökéletes ízminőséget is.

Forrás