Tartármártás majonéz nélkül
Hozzávalók
5 ml citromlé
1 darab fokhagyma
40 g mustár
350 g tejföl
Tartármártás majonéz nélkül elkészítése
Egy közepes méretű tálban kezdjük el összekeverni a tejfölt a mustárral.
Adjunk hozzá sót, borsot és az összeszúzott fokhagymát (2 gerezd) ízlés szerint. Fontos, hogy a fűszerezés során ízlésünk szerint járjunk el, ne vigyük túlzásba a fűszerezést, ha alapvetően a lágyabb ízeket preferáljuk.
Csepegtessünk bele egy kis citromlevet, ami frissességet és egy kis savanykás ízt ad a mártásnak.
Keverjük össze az egészet – győződjünk meg róla, hogy a mártás homogén jelleget öltött, ezáltal kapva egyenletes ízvilágot.
Kóstoljuk meg a mártást, és szükség esetén igazítsuk tovább az ízesítést.
Miután elkészült a tartármártás, tegyük be a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ez a majonézmentes tartármártás recept kiválóan alkalmas azok számára, akik könnyedebb, de mégis ízletes alternatívát keresnek a hagyományos tartármártáshoz. Különösen ajánlott azoknak, akik figyelnek az egészségükre, vagy speciális étrendet követnek.
A házi tartármártás majonéz nélkül lehetővé teszi, hogy teljes mértékben testre szabjuk az ízeket, elkerülve a felesleges adalékanyagokat és tartósítószereket. Ezen kívül a friss alapanyagok használata garantálja a tökéletes ízminőséget is.