Tarka tésztasaláta
Hozzávalók:
20 ml citromlé
200 g gorgonzola
45 ml gyümölcsecet
60 ml olívaolaj
1 g petrezselyem
300 g sárgarépa
350 g tészta
40 g vaj
300 g zöldborsó
90 ml zöldség alaplé
Tésztasaláta elkészítése:
Kezdjük a tészta kifőzésével. A legfinomabb, ha házi tésztát használunk.
A vajat egy serpenyőben felhevítjük, majd beletesszük a sárgarépát és kb. 3 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a zöldborsót és felöntjük a zöldséglevessel. Lefedve 5 percig főzzük, sózzuk, bosozzuk és hozzáadjuk a citromlevet.
Egy kis tálban összekeverjük az ecetet, a sót és a borsot, majd folyamatos kevergetés közben hozzáöntjük az olívaolajat, végül belekeverjük a petrezselymet.
A tésztát összekeverjük a zöldségekkel és az öntettel.
A gorgonzolát kis darabokra törjük és rászórjuk a tésztasaláta tetejére.