Tarka tésztasaláta
2024-06-23  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók:

20 ml citromlé

200 g gorgonzola

45 ml gyümölcsecet

60 ml olívaolaj

1 g petrezselyem

300 g sárgarépa

350 g tészta

40 g vaj

300 g zöldborsó

90 ml zöldség alaplé

Tésztasaláta elkészítése:

Kezdjük a tészta kifőzésével. A legfinomabb, ha házi tésztát használunk.

A vajat egy serpenyőben felhevítjük, majd beletesszük a sárgarépát és kb. 3 percig pároljuk.

Hozzáadjuk a zöldborsót és felöntjük a zöldséglevessel. Lefedve 5 percig főzzük, sózzuk, bosozzuk és hozzáadjuk a citromlevet.

Egy kis tálban összekeverjük az ecetet, a sót és a borsot, majd folyamatos kevergetés közben hozzáöntjük az olívaolajat, végül belekeverjük a petrezselymet.

A tésztát összekeverjük a zöldségekkel és az öntettel.

A gorgonzolát kis darabokra törjük és rászórjuk a tésztasaláta tetejére.

 

Forrás