Szűzérme aszalt gyümölcsökkel
Hozzávalók 8 személyre:
-3 közepes szűzérme (kb. 1,5 kg)
-2 ek. olívaolaj
-10 dkg fenyőmag
-20 dkg aszalt barack
-20 dkg aszalt szilva
-15 dkg aszalt meggy
-2 rúd fahéj
-3 dl portói bor
-3 dl gránátalmalé
-3 dkg vaj
Elkészítés:
A sütőt 180 ℃-ra előmelegítjük. A szüzet lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben 2 ek. olajat hevítünk, majd a húst körben lepirítjuk. A húst sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük, majd további 10 percig pihenni hagyjuk.
A serpenyőbe szórjuk a fenyőmagot, megpirítjuk, tányérra szedjük. A serpenyőbe beletesszük az aszalt gyümölcsöket a fahéjjal. Kissé sózzuk, majd felöntjük a portói borral és a gránátalma levével. Ha összeforrtak, visszatesszük a fenyőmagot, majd egy pici vajjal sűrítjük.
A szüzet ujjnyi vastag szeletre vágjuk, a raguval és nagyszemű főtt rizzsel tálaljuk.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva