Színes vitaminsaláta kismamáknak
2024-05-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 adaghoz:

-20 dkg vörös káposzta

-10 dkg sárgarépa

-60 dkg alma

-1 kis fej vöröshagyma

-1 citrom leve

-3 dl joghurt

-1 mk. fűszerpaprika

-1 csipet cukor

-1 ek. finomra vágott petrezselyem

-1 tk. finomra vágott zellerzöld

-4 salátalevél

-1 cs. hónapos retek

Elkészítés:

A káposztát megtisztítjuk, legyaluljuk. A sárgarépát, az almát, a hagymát meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük, összekeverjük a káposztával. Meglocsoljuk citromlével.

A joghurtot a fűszerpaprikával, a cukorral, sóval, borssal ízesítjük, és belekeverjük a vágott friss fűszereket. Összeforgatjuk a káposztával. Behűtjük, hogy alaposan összeérjenek az ízek. A salátaleveleket leöblítjük, tálra rendezzük, erre tálaljuk a vegyes salátát. A felszeletelt retekkel díszítve kínáljuk

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva

1 adag: 122 kalória

Szénhidrát: 19,4 g

Kalcium: 141 mg