Színes vitaminsaláta kismamáknak
Hozzávalók 4 adaghoz:
-20 dkg vörös káposzta
-10 dkg sárgarépa
-60 dkg alma
-1 kis fej vöröshagyma
-1 citrom leve
-3 dl joghurt
-1 mk. fűszerpaprika
-1 csipet cukor
-1 ek. finomra vágott petrezselyem
-1 tk. finomra vágott zellerzöld
-4 salátalevél
-1 cs. hónapos retek
Elkészítés:
A káposztát megtisztítjuk, legyaluljuk. A sárgarépát, az almát, a hagymát meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük, összekeverjük a káposztával. Meglocsoljuk citromlével.
A joghurtot a fűszerpaprikával, a cukorral, sóval, borssal ízesítjük, és belekeverjük a vágott friss fűszereket. Összeforgatjuk a káposztával. Behűtjük, hogy alaposan összeérjenek az ízek. A salátaleveleket leöblítjük, tálra rendezzük, erre tálaljuk a vegyes salátát. A felszeletelt retekkel díszítve kínáljuk
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 122 kalória
Szénhidrát: 19,4 g
Kalcium: 141 mg