Szilvás-szedres glutén- és laktózmentes süti
Hozzávalók kb. 8 szelethez
A tésztához:
-18 dkg laktózmentes vaj vagy margarin
-27 dkg cukor
-6 tojás
-13 dkg gluténmentes lisztkeverék
-40 dkg darált mandula
-1 ek. sütőpor
-1 ek. őrölt fahéj
A tetejére:
-8 szem szilva
-10 szem szeder
Elkészítés:
A sütőt 160 °C-ra melegítjük elő, egy 20 centis kapcsos tortaformát pedig sütőpapírral bélelünk. A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével beleütjük és eldolgozzuk benne a tojásokat is.
A lisztet összeforgatjuk a darált mandulával, a sütőporral és a fahéjjal. A tojásos masszához adjuk és alaposan összedolgozzuk. A tésztát az előkészített formába simítjuk. A tetejére a gyümölcsöket megmossuk és lecsepegtetjük, a szilvákat pedig kimagozzuk és elfelezzük.
A tészta tetejét kirakjuk a felezett szilvákkal, a közepükbe pedig szedret teszünk. Az előmelegített sütőbe toljuk és kb. 1,5 óra alatt megsütjük. Amikor kész, kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva