Szilvás-szedres glutén- és laktózmentes süti
2023-08-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 8 szelethez

A tésztához:

-18 dkg laktózmentes vaj vagy margarin

-27 dkg cukor

-6 tojás

-13 dkg gluténmentes lisztkeverék

-40 dkg darált mandula

-1 ek. sütőpor

-1 ek. őrölt fahéj

A tetejére:

-8 szem szilva

-10 szem szeder

Elkészítés:

A sütőt 160 °C-ra melegítjük elő, egy 20 centis kapcsos tortaformát pedig sütőpapírral bélelünk. A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével beleütjük és eldolgozzuk benne a tojásokat is.

A lisztet összeforgatjuk a darált mandulával, a sütőporral és a fahéjjal. A tojásos masszához adjuk és alaposan összedolgozzuk. A tésztát az előkészített formába simítjuk. A tetejére a gyümölcsöket megmossuk és lecsepegtetjük, a szilvákat pedig kimagozzuk és elfelezzük.

A tészta tetejét kirakjuk a felezett szilvákkal, a közepükbe pedig szedret teszünk. Az előmelegített sütőbe toljuk és kb. 1,5 óra alatt megsütjük. Amikor kész, kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc

Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva