Szerelem 50 fölött – 7 dolog, amit senki nem mondott még el Neked az online társkeresésről!
2021-04-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Ki mondta, hogy a társkeresés és a szerelem csak a fiatalok kiváltsága? Bárki életében adódhat úgy, hogy egyedül marad, de szeretne ezen változtatni. Ez természetes. De hogyan kezdjen bele egy 50-es napjainkban? Az online társkeresés lehetősége előttük is nyitva áll. Számtalan érett korú szingli próbálkozik sikerrel egy-egy ilyen felületen, miért ne adnál Te is egy esélyt neki?

Mire kell felkészülnöd?

1. A jó bemutatkozás a legfontosabb

A fiatalabbaknál sokszor elsőszámú szempont a megjelenés és a külsőségek, ezért ők a legnagyobb hangsúlyt a fotók kiválasztására helyezik. Ezzel szemben egy érettebb korú társkereső inkább arra kíváncsi, hogy mit mesélsz el magadról a bemutatkozásodban, és milyen partnert képzelsz el társként. Ezért jó, ha több időt fordítasz a fogalmazásra.

Az első mondatod legyen ütős, hiszen ez hozza a legelső benyomásokat Rólad. Ne csak általánosságokat írj, nyugodtan kiemelhetsz néhány fontosabb részletet (mivel töltöd a szabadidőd, melyik csapatnak drukkolsz, melyik süteményed díjnyertes a családban). Kerüld a kliséket, próbálj szórakoztató lenni.

2. Az elején valószínűleg több figyelmet kapsz

Amikor beregisztrálsz egy online randioldalra, akkor várhatóan többen megkeresnek majd. Ez az érdeklődés idővel csökken majd, de emiatt ne aggódj. Mindig akad valaki, aki rábukkan az adatlapodra. Egy jó kapcsolat kialakításához idő kell. Ha viszont úgy érzed, hogy már senki nem kíváncsi Rád, akkor egyszerűen írd át a bemutatkozásod, és cseréld le a fotóidat.

3. Az érettebb társkeresők válogatósabbak

A legtöbbjük már túl van egy váláson, esetleg özvegy, aki elveszítette élete szerelmét. Az 50-es korosztály esetén általában a gyerekek már elköltöztek otthonról, és anyagilag is sínen van az életük. Az évtizedek során összegyűjtött tapasztalatuk alapján már nem engednek be bárkit az életükbe. Sőt, a leendő párkapcsolatukról sem feltétlenül a hagyományos módon gondolkodnak (például nem szeretnének összeköltözést, házasságot, inkább csak egy társat, akire mindig számíthatnak bármilyen elköteleződés nélkül).

Ezt is olvasd el! - 9 randitipp 50 fölött, amelyekre sose hallgass!

4. Óvatosan a lelki sebekkel

Könnyen előfordulhat, hogy olyan emberrel találkozol, aki épp elhunyt szerettét gyászolja, vagy aki még nincs túl a váláson, és esetleg még szerelmes az exébe. Ebben az esetben gyakori, hogy egy új partnerben ők a régi helyettesítőjét keresik, ami viszont lehetetlen. Senki nem léphet egy másik ember helyébe.

5. Hallgasd meg a gyerekeid véleményét is!

Mindig figyelj oda, hogy reagálnak a társkeresési próbálkozásaidra a gyerekeid, hallgasd meg a véleményüket, és beszélgess velük sokat az érzéseidről és a motivációidról. Ugyanakkor hagyj időt számukra, hogy elfogadhassák ezt az új helyzetet, és természetesen már csak azt a jelöltet mutasd be nekik, akit tényleg komolynak gondolsz.

6. Ne hallgass a házas ismerőseid tanácsaira!

Azok az emberek, akik házasságban élnek esetleg már évtizedek óta, nem fognak tudni Neked jó tanácsokat adni. Fogalmuk sincs arról, hogy mi folyik a külvilágban, hogyan megy most az ismerkedés. Ők inkább csak örülnek, hogy nincsenek a helyedben. Nem is értik, hogy egyetlen randiból honnan tudhatod, lesz-e belőle egy kapcsolat. Inkább keress néhány szingli új barátot, akik átérzik majd, min mész keresztül.

7. Újra tininek fogod érezni magad!

Bármennyire is hihetetlen, de a randizás megfiatalítja az embert. Újra ideges leszel egy-egy találka előtt, és képes leszel olyan bután viselkedni zavarodban, mint tizenévesen. De ezzel nincsen semmi baj, élvezd inkább, és maradj pozitív.

A társkeresés egyik életkorban sem könnyű, de csak addig, amíg bele nem vágsz. Ha már megtetted, akkor egyszerűen csak érezd jól magad, ismerkedj, és ki tudja mikor toppan be a régen várt szerelem.