Számodra mit jelent a romantika?
2019-07-31  /  Szerző:   /   Szerelem Romantikára mindenki vágyik, még az is, aki nem meri beismerni. Legyen szó egy spontán randiról, egy csokor virágról, vagy bármi egyéb gesztusról, a romantikáról alkotott elképzelése mindenkinek más. Sőt! Különbözőképpen gondolkodnak róla a nők, és a férfiak.

Miben nyilvánul meg a különbség?

1. Milyen a romantikus ajándék?

Míg a férfiak tiszteletre, figyelemre, és sok dicséretre vágynak, addig a hölgyek szeretik a kézzel fogható ajándékokat. Nőként értékelned kell a partnered gesztusait, és romantikus megnyilvánulásait, mert ez aktiválja a párod férfias energiáit, és arra sarkallja, hogy újra és újra megpróbáljon levenni a lábadról.

Ezt is olvasd el! 10 romantikus ötlet, amivel levehetsz lábáról egy pasit!

2. Kik a romantikusabbak?

A nők számára nem okoz gondot felvállalni, hogy romantikus alkatok, de a férfiak gyakran nem merik bevallani, bár legbelül ők is vágynak rá. Talán attól félnek, hogy ez a gyengeség jele lenne, és a párjuk elítélné miatta. Ezért fontos, hogy ilyen helyzetekben egy nő megtegye az első lépést. Minél inkább kimutatod a partnered felé, hogy értékeled a romantikus gesztusait, és Te is kezdeményezel, annál bátrabban próbálkozik majd ő is.

3. Kell-e róla beszélni?

A nők általában nem szívesen kérik párjuktól, hogy legyenek romantikusak, inkább magától értetődőnek gondolják, és titkon elvárják azt. A férfiak azonban másképp működnek. Ha nem mondod meg pontosan, mit vársz el a kedvesedtől, akkor nem is érzi majd szükségesnek, hogy megtegye, hiszen biztosan boldog vagy így is. Ezért kell, hogy nyíltan beszéljetek erről. Mindkettőtöknek tudnia kell, mire is vágyik a másik.

4. Meddig tart a romantika?

A férfiakra általában jellemző, hogy a romantikus megnyilvánulásuk egyetlen nagy alkalomra korlátozódik, amibe bele adják szívüket és lelküket, majd elégedetten hátradőlnek, mint akik jól végezték dolgukat. A nők ennél azonban többre vágynak. Folyamatosan, újra és újra igénylik a romantikus gesztusokat, mert ettől érzik igazán, hogy a párjuk szereti őket. A nők többre értékelnek minden nap egy apró jelzést, például egy szál virágot, mint egy egyszeri hatalmas csokrot, amelyet nem követ utána több figyelmesség.

couple