Sütőben sült lecsó
Hozzávalók 4 személyre:
-4 dkg kolbász
-2 fej vöröshagyma
-2 piros kaliforniai paprika
-6 paradicsom
-1 dl víz
-12 szelet bagett
-4 tojás
-20 dkg sajt
-1 ek. aprított petrezselyem
Elkészítés:
A lecsóalaphoz a kolbász héját lehúzzuk, a kolbászt karikákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, feldaraboljuk. A paprikát megmossuk, csíkokra vágjuk. A paradicsomokat megmossuk, gerezdekre vágjuk.
A kolbászt serpenyőben megpirítjuk, kiszedjük, a kisült zsírjában megfuttatjuk a hagymát. Pár perc elteltével hozzáadjuk a paprikát, és újabb 5 perc után a paradicsomokat. Addig sütjük, amíg a paradicsomok megpuhulnak. Sóval, borssal ízesítjük, kevés vizet öntünk hozzá (kb. 1 dl). Visszarakjuk a kolbászt.
A sütőt 200 °C-ra kapcsoljuk. Előkészítünk két közepes vagy egy nagyobb tűzálló tálat. Az aljára fektetjük a szeletelt bagettet egy rétegben. Befedjük a lecsóval, majd a négy mélyedést csinálunk a lecsóban, és beleütjük a tojásokat. A tojások körül megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben 7-10 percig sütjük. Tálalás előtt megszórjuk petrezselyemmel.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva