Sütőben sült lecsó
2024-06-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-4 dkg kolbász

-2 fej vöröshagyma

-2 piros kaliforniai paprika

-6 paradicsom

-1 dl víz

-12 szelet bagett

-4 tojás

-20 dkg sajt

-1 ek. aprított petrezselyem

Elkészítés:

A lecsóalaphoz a kolbász héját lehúzzuk, a kolbászt karikákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, feldaraboljuk. A paprikát megmossuk, csíkokra vágjuk. A paradicsomokat megmossuk, gerezdekre vágjuk.

A kolbászt serpenyőben megpirítjuk, kiszedjük, a kisült zsírjában megfuttatjuk a hagymát. Pár perc elteltével hozzáadjuk a paprikát, és újabb 5 perc után a paradicsomokat. Addig sütjük, amíg a paradicsomok megpuhulnak. Sóval, borssal ízesítjük, kevés vizet öntünk hozzá (kb. 1 dl). Visszarakjuk a kolbászt.

A sütőt 200 °C-ra kapcsoljuk. Előkészítünk két közepes vagy egy nagyobb tűzálló tálat. Az aljára fektetjük a szeletelt bagettet egy rétegben. Befedjük a lecsóval, majd a négy mélyedést csinálunk a lecsóban, és beleütjük a tojásokat. A tojások körül megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben 7-10 percig sütjük. Tálalás előtt megszórjuk petrezselyemmel.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 45 perc múlva