Spenótos-ricottás penne
2024-05-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-50 dkg teljes kiőrlésű lisztből készült penne

-2 ek. olívaolaj

-70 ml citromlé

-4 ek. reszelt parmezán sajt

-20 dkg spenótlevél

-2 szál friss bazsalikom

-20 dkg ricotta (vagy tehéntúró)

Elkészítés:

A tésztát lobogó sós vízben nem túl puhára főzzük, lecsepegtetjük, és a lábosba visszatesszük.

Az olajat, a citromlevet, a parmezánt csipetnyi sóval és borssal alaposan összekeverjük.

A spenótot megmossuk, jól lerázzuk róla a vizet, a bazsalikom leveleit lecsipkedjük, leöblítjük. A tésztához adjuk, rálocsoljuk a fűszeres olajat, jól összekeverjük. Tányérra tesszük, ráhalmozzuk a ricottát, és azonnal tálaljuk. (Célszerű a ricottát időben kivenni a hűtőből, hogy ne hűtse le majd a tálaláskor a tésztát.)

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 30 perc múlva

1 adag: 420 kcal