Spenótos-ricottás penne
Hozzávalók 4 személyre:
-50 dkg teljes kiőrlésű penne tészta
-2 szál friss bazsalikom
-20 dkg spenótlevél
-2 ek. olívaolaj
-70 ml citromlé
-4 ek. reszelt parmezán sajt
-25 dkg ricotta (vagy tehéntúró)
Elkészítés:
Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A tésztát a lobogó sós vízben nem túl puhára főzzük, lecsepegtetjük, és a lábosba visszatesszük.
A bazsalikom leveleit lecsipkedjük, leöblítjük. A spenótot megmossuk, jól lerázzuk róla a vizet. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk.
Az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a fokhagymát, rádobjuk a spenótot, 2-3 percig pároljuk, amíg a levelek összeesnek. Hozzáadjuk a citromlevet, a parmezánt csipetnyi sóval és borssal alaposan összekeverjük.
A bazsalikomot és a spenótot a tésztához adjuk, összeforgatjuk. Tányérra tesszük, és ráhalmozzuk a ricottát.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva