Spenótos-ricottás penne
2024-08-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-50 dkg teljes kiőrlésű penne tészta

-2 szál friss bazsalikom

-20 dkg spenótlevél

-2 ek. olívaolaj

-70 ml citromlé

-4 ek. reszelt parmezán sajt

-25 dkg ricotta (vagy tehéntúró)

Elkészítés:

Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A tésztát a lobogó sós vízben nem túl puhára főzzük, lecsepegtetjük, és a lábosba visszatesszük.

A bazsalikom leveleit lecsipkedjük, leöblítjük. A spenótot megmossuk, jól lerázzuk róla a vizet. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk.

Az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a fokhagymát, rádobjuk a spenótot, 2-3 percig pároljuk, amíg a levelek összeesnek. Hozzáadjuk a citromlevet, a parmezánt csipetnyi sóval és borssal alaposan összekeverjük.

A bazsalikomot és a spenótot a tésztához adjuk, összeforgatjuk. Tányérra tesszük, és ráhalmozzuk a ricottát.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 30 perc múlva