Spenótos-lazacos spagettitorta
Hozzávalók 8 személyre:
-50 dkg spagetti
-40 dkg lazacfilé
-20 dkg spenót
-8 tojás
-2 dl tej
-2 dl tejszín
-3 gerezd fokhagyma
-4 ek. olívaolaj
-1 csipet reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A spagettit sós vízben, a csomagoláson előírt idő alatt kifőzzük, leszűrjük. A lazacot megmossuk és kb. 2x2 centis kockákra vágjuk. A spenótot megtisztítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, szeletekre vágjuk. A spenótot a fokhagymával együtt a felforrósított olajon megfuttatjuk.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Nagyobb tálban összekeverjük a spagettit, a lazacot és a megfonnyasztott spenótot. Egy másik tálban a tojásokat a tejszínnel, a tejjel és a fűszerekkel felverjük. A felét a spagettire öntjük, összeforgatjuk, majd olajjal kikent kapcsos tortaformába kanalazzuk.
A sütőben 15 percig sütjük, majd meglocsoljuk a maradék tojásos-tejes öntettel, és további 25 perc alatt pirosra sütjük. Kicsit pihenni hagyjuk, majd szeletelve tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva