Spenótos-lazacos spagettitorta
2024-10-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 8 személyre:

-50 dkg spagetti

-40 dkg lazacfilé

-20 dkg spenót

-8 tojás

-2 dl tej

-2 dl tejszín

-3 gerezd fokhagyma

-4 ek. olívaolaj

-1 csipet reszelt szerecsendió

Elkészítés:

A spagettit sós vízben, a csomagoláson előírt idő alatt kifőzzük, leszűrjük. A lazacot megmossuk és kb. 2x2 centis kockákra vágjuk. A spenótot megtisztítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, szeletekre vágjuk. A spenótot a fokhagymával együtt a felforrósított olajon megfuttatjuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Nagyobb tálban összekeverjük a spagettit, a lazacot és a megfonnyasztott spenótot. Egy másik tálban a tojásokat a tejszínnel, a tejjel és a fűszerekkel felverjük. A felét a spagettire öntjük, összeforgatjuk, majd olajjal kikent kapcsos tortaformába kanalazzuk.

A sütőben 15 percig sütjük, majd meglocsoljuk a maradék tojásos-tejes öntettel, és további 25 perc alatt pirosra sütjük. Kicsit pihenni hagyjuk, majd szeletelve tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 75 perc múlva