Sertéshúsos penne
2025-02-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

-25 dkg penne tészta

-50 dkg sertéscomb

-1 fej vöröshagyma

-3 gerezd fokhagyma

-3 szál zöldhagyma

-4 ek. olaj

-1 késhegynyi őrölt kömény

-1 mk. morzsolt majoránna

-5 dkg vaj

-2 ek. liszt

-3 dl tejszín (30%-os)

Elkészítés:

A pennét bő sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A húst megmossuk, szárazra töröljük, vékony csíkokra vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk, apróra, illetve a zöldhagymát karikákra vágjuk.

Serpenyőben az olajat felforrósítjuk, a vöröshagymát megfuttatjuk rajta. Hozzáadjuk a húscsíkokat és fehéredésig sütjük. Sóval, borssal, a fokhagymával, köménnyel, majoránnával ízesítjük, félig öntjük vízzel és közepes tűzön puhára pároljuk, hogy jó szaftos legyen.

Kivajazunk egy tepsit, belerétegezzük a pennét és a szaftos sertésragut úgy, hogy a tetején tészta legyen.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A maradék vajat felolvasztjuk, a zöldhagymakarikákat megfuttatjuk rajta. Megszórjuk a liszttel és a tejszínnel felöntve mártás sűrűségűre főzzük. Sóval, borssal ízesítjük. A rakott tésztára öntjük, és a sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. Forrón tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva