Sertéshúsos penne
Hozzávalók 4 személyre
-25 dkg penne tészta
-50 dkg sertéscomb
-1 fej vöröshagyma
-3 gerezd fokhagyma
-3 szál zöldhagyma
-4 ek. olaj
-1 késhegynyi őrölt kömény
-1 mk. morzsolt majoránna
-5 dkg vaj
-2 ek. liszt
-3 dl tejszín (30%-os)
Elkészítés:
A pennét bő sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A húst megmossuk, szárazra töröljük, vékony csíkokra vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk, apróra, illetve a zöldhagymát karikákra vágjuk.
Serpenyőben az olajat felforrósítjuk, a vöröshagymát megfuttatjuk rajta. Hozzáadjuk a húscsíkokat és fehéredésig sütjük. Sóval, borssal, a fokhagymával, köménnyel, majoránnával ízesítjük, félig öntjük vízzel és közepes tűzön puhára pároljuk, hogy jó szaftos legyen.
Kivajazunk egy tepsit, belerétegezzük a pennét és a szaftos sertésragut úgy, hogy a tetején tészta legyen.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A maradék vajat felolvasztjuk, a zöldhagymakarikákat megfuttatjuk rajta. Megszórjuk a liszttel és a tejszínnel felöntve mártás sűrűségűre főzzük. Sóval, borssal ízesítjük. A rakott tésztára öntjük, és a sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. Forrón tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva